Abonneren

Vacatures

"Tweetende tuinders"

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen week

Top 5 - afgelopen maand

Weer

Aanvragen knoflook eerste deelperiode 2021/22

Van 3 tot en met 7 mei, uiterlijk om 13:00 uur kunt u weer invoercertificaten aanvragen voor verse of gekoelde knoflook met de GN-code 0703 20 00. In de Europese Unie betaalt u bij invoer van dit product een verlaagde invoerheffing van 9,6% ad-valorem.

Voorwaarden deelname
Om te mogen aanvragen voor deze contingenten moet uw bedrijf:

  • in Nederland gevestigd zijn;
  • voor btw-doeleinden in Nederland geregistreerd zijn.

Bij uw 1e aanvraag binnen het nieuwe contingentjaar ontvangen wij van u:

  • een recente btw-opgave;
  • uw EORI-nummer.

Voor het contingent 09.4285 (China) had u tot uiterlijk 28 februari 2021 de tijd om te registreren in de LORI-database, én om de referentie aan te tonen. Dit gaat over de invoer van verse knoflook met de GN-code 0703 20 00 uit China, in de periode van 1 maart 2019 tot en met 28 februari 2020 én in de periode van 1 maart 2020 tot en met 28 februari 2021.

Voor het contingent 09.4287 (andere landen) heeft u bewijs van handel in groenten en fruit moeten aantonen in dezelfde periode als voor China beschreven staat. Douane-agenten en douane-expediteurs mogen niet voor zichzelf aanvragen.

Aanvragen
Deze inschrijving kunt u alleen digitaal aanvragen via de pagina Knoflook invoeren. Dit kan op werkdagen tussen 3 en 7 mei, uiterlijk om 13:00 uur. Wat u nodig heeft voor uw digitale aanvraag, vindt u op de pagina Invoercertificaat aanvragen.

Zekerheid
Naast de indiening van uw aanvraag, stelt u een zekerheid van € 6 per 100 kg. Meer informatie daarover vindt u op de informatiepagina Zekerheid. De zekerheid moet uiterlijk op de laatste dag van inschrijving bij ons binnen zijn. Dit kan tot 7 mei, uiterlijk 13:00 uur.

Toewijzing
De Europese Commissie (EC) publiceert de toewijzingen rond 21 mei op een openbare website (pdf).

  • Selecteer eerst importquota
  • Kies via de bladwijzers eerst de gewenste taal, daarna het jaar, de sector en vervolgens het gewenste contingent.

De EC vermeldt hierin ook de hoeveelheid voor de volgende aanvraagperiode. RVO publiceert geen aanvragen als er geen aanvragen zijn ingediend of als alle aanvragen helemaal zijn toegewezen.

Geldigheid certificaat
De certificaten zijn geldig vanaf 1 juni 2021. Voor Chinese knoflook zijn de certificaten geldig tot en met 31 mei 2022. Voor andere knoflook zijn de certificaten geldig tot en met 30 september 2021 (laatste dag van de maand volgend op de laatste dag van de deelperiode).

Maandelijks aanvragen
Is er na de aanvraagperiode nog een hoeveelheid over? Dan mag u de eerste 7 dagen van de volgende maand opnieuw aanvragen. Voor Chinese knoflook bent u wel gebonden aan uw referentiehoeveelheid. Heeft u voor een nieuwe deelperiode al 25% van uw referentiehoeveelheid aangevraagd? Dan mag u voor deze deelperiode niet meer aanvragen, ook als er nog een hoeveelheid over is. Pas voor een nieuwe deelperiode mag u weer 25% van uw referentiehoeveelheid aanvragen.

Voor knoflook uit andere landen (09.4287) mag u elke maand aanvragen zolang er nog hoeveelheid beschikbaar is.

Na uw invoer
Het certificaat moet binnen 60 dagen na de laatste dag van geldigheid terug zijn bij:

Team in- en uitvoer van afdeling IMM
Prinses Beatrixlaan 2
2595 AL Den Haag
Postbus 93119
2509 AC Den Haag

Bron: RVO


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven