Pessl Instruments neemt producten van Solentum over

Donderdag 1 april 2021 kondigde HZPC Holding aan te stoppen met de bedrijfsactiviteiten van Solentum. Pessl Instruments neemt enkele producten van Solentum over vanaf 1 mei 2021. Dit zijn Pessl Instruments en Solentum afgelopen week overeengekomen.

Herman Verveld, commercieel directeur HZPC: “Sinds 2019 werken Solentum en Pessl Instruments samen op het gebied van agrarische digitalisering. Onder andere door deze samenwerking neemt Pessl de producten SolGrader en SolAntenna van Solentum over en daarmee ook de toekomstig ontwikkeling. Als HZPC zijn wij verheugd met deze overeenkomst vanuit verschillende oogpunten. We zijn blij dat klanten kunnen blijven werken met de producten van Solentum. Daarnaast heeft Pessl Instruments een goede reputatie en een hoge internationale dekking. Het bedrijf is een pionier in digitalisering met 36 jaar ervaring in de ontwikkeling en verkoop van hardware- en softwareproducten voor de agrarische sector. Hiermee garanderen we toekomstige vernieuwingen en verbeteringen van producten van Solentum.”

CEO/Founder Gottfried Pessl: “De SolGrader en SolAntenna van Solentum passen perfect in de bestaande Pessl hard- en software  productlijnen waarmee we onze klanten wereldwijd een totaaloplossing bieden voor gebruik in de velden en opslagruimtes. De SolGrader app zal worden gebruikt in combinatie met onze weerstations, ziektemodellen, satellietbeelden, draagbare voeding en bodemvochtsensoren om de kalibratie en opbrengst in de velden te schatten. De SolAntenna  is een zeer innovatief en nuttig apparaat om temperatuur, relatieve vochtigheid en CO2 in de opslagruimten zonder elektrische infrastructuur te monitoren en de teler realtime te waarschuwen wanneer er een probleem is in een bepaald deel van de opslag."

Solentum’s huidige directeur Egbert Bakker maakt door deze overname de overstap naar Pessl Instruments als Product-Sales Manager BeNeLux en Noord-Europa en productspecialist van de producten van Solentum.

Inmiddels zijn alle relaties van Solentum op de hoogte gesteld van deze beslissing.


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss

© UienNieuws.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven