Abonneren

Vacatures

"Tweetende tuinders"

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen week

Top 5 - afgelopen maand

Weer

VTA: aardappelvoorraad lager dan vorig jaar

VTA inventariseert elk aardappelseizoen driemaal de voorraad aardappelen onder haar leden. De derde voorraadinventarisatie met peildatum 15 april is in de afgelopen weken afgerond.Voorraad lager dan vorig jaar
In april hebben de deelnemers aan de voorraadinventarisatie 49% van de oogst afgeleverd. Dit ligt iets lager dan het 5-jarig gemiddelde wat 55% bedraagt. 

In absolute tonnen hebben de deelnemende telers 7,7% meer afgeleverd dan vorig seizoen, maar 10% minder dan het langjarig gemiddelde. De absolute voorraad die nu nog in opslag ligt is 12% lager dan vorig jaar maar wel 13% hoger dan het 5-jarig gemiddelde.

Van de voorraad in opslag is 59,5% al verkocht. Vorig jaar lag dit op 54,1%. Gemiddeld over 5 jaar ligt dit percentage op 60% in deze periode. De vrije voorraad ligt bijna 30% lager dan vorig seizoen, maar wel bijna 15% hoger dan het 5-jarig gemiddelde.

Verwachte areaalontwikkeling
Van de deelnemende telers had 85% het te verwachten areaal voor volgend seizoen ingevuld. Op basis daarvan zou het te verwachten areaal bij de deelnemers circa 5% afnemen.

Voor meer informatie:
VTA
www.vtanederland.nl  


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven