Wiscomex ruim een jaar aan de gang als bureau-exporteur in uien, aardappelen en knoflook

"Met een super efficiënte IT-structuur kun je in je eentje een hoop handel doen"

Tholen - Nieuwe bedrijven in de uienhandel staan er maar beperkt op, maar sinds ruim een jaar tijd is Rinus Wisse met Wiscomex in
's-Gravenpolder actief als bureau-exporteur. 'Connecting commodities', zo luidt de slogan. "Ik richt me in eerste instantie op de handel in uien, aardappelen en knoflook - in deze volgorde - en met de focus op de export overzee."

Met de start van het uienseizoen had Rinus meteen een extreem seizoen te pakken. "De laatste jaren is het tot nieuwjaar enorm onstuimig. Dan moet het gros van het volume weg. Als er containers beschikbaar waren, kon je ze vullen, dat was het probleem niet. De grote uitdaging is om de juiste transacties te doen en te kiezen voor de zekere business. Ik wil geen megalomaan gedrag vertonen. Eerst is het zaak een robuust, stabiel bedrijf te voeren. Dan komt de groei vanzelf wel."

"Ik richt me vooral op de overzeese bestemmingen. De wereld is groot. Ik ben niet kieskeurig, maar wel voorzichtig. Ten opzichte van de exporterende verpakkers heb je als kleine bureau-exporteur het voordeel dat je in rustige periodes niet de druk hebt om wekelijks volumes te stampen. De keerzijde van de bureau-export is dat je in drukke periodes iets gelimiteerd kan zijn", vervolgt Rinus, die de producten van een vaste groep pakstations betrekt. 

Het aannemen van extra personeelsleden staat voorlopig niet op de planning. "Hoe groter je ook wordt, iedereen heeft het altijd druk. Mijn eerste focus ligt op het neerzetten van een super efficiënte IT-structuur. Dan kun je in je eentje heel wat handel wegsturen. Het reizen naar klanten zat er afgelopen jaar door Corona niet in, maar dat zal ongetwijfeld weer gaan gebeuren. Daar kies je nu eenmaal voor in deze wereldwijde business waarin de relatie met klant en leverancier zeer belangrijk is. Door te reizen doe je altijd weer nieuwe klanten en een berg inspiratie op!"

Grote vergezichten over de toekomst van Wiscomex zijn aan Rinus niet besteed. "Mijn idee bij visies is dat ze vaak bedoeld zijn om een statement te maken of dat ze na een paar jaar weer bij het oud papier kunnen. Ik wil een stabiel, toekomstbestendig familiebedrijf opbouwen en van de stap naar het vrije ondernemerschap heb ik nog geen seconde spijt gehad."

Voor meer informatie:
Rinus Wisse
Wiscomex 
Schoorkenszandweg 23b
4431 NC ’s-Gravenpolder 
rinus@wiscomex.com
www.wiscomex.com 


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss

© UienNieuws.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven