Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Motrac:

"Manoeuvreren in de krapste ruimtes met de Linde MT15"

"De Linde MT15 is een alleskunner op korte afstanden en kleine ruimtes: smalle gangen, steile hellingen en trailers zijn geen probleem voor deze elektrische handpallettruck met een hefvermogen van 1,5 ton. De truck is nog gemakkelijker te bedienen en heeft nog betere veiligheidsfuncties. Daarmee is deze truck het ideale hulpmiddel voor het laden en lossen van vrachtwagens, voor de laatste bezorgmeters, voor snel transport in magazijnen en voor goederenvervoer in de retailsector", vertelt Motrac. 

De toepassingsgebieden van pallettrucks van deze gewichtsklasse zijn net zo divers als de eisen die eraan worden gesteld. De trucks zijn vooral bedoeld als hulpmiddel om ladingen snel en veilig te transporteren, met name in kleine ruimtes. "Met de nieuwe Linde MT15 lanceert Linde Material Handling een truck die eenvoudig is in gebruik, maar wel alle belangrijke eigenschappen van het Linde-DNA in zich heeft zoals; kwaliteit, veiligheid, comfort en sterke prestaties", aldus Toufik Oussou, Senior Product Manager Warehouse Trucks bij Linde Material Handling.

"Om te zorgen dat de pallettruck wendbaar is in kleine ruimtes, is hij bijzonder compact uitgevoerd. De chassislengte (afmeting L2) is slechts 400 millimeter, de totale breedte (afmeting B1) is 620 millimeter en dankzij het totaalgewicht van slechts 180 kilo kan hij worden gebruikt op tussenvloeren en trailers. Met een maximumsnelheid van 5 km/h met lading en 5,5 km/h zonder lading, is de truck aanzienlijk sneller dan de meeste andere pallettrucks in zijn klasse. De maximale helling ligt ook boven het gemiddelde op de markt: met lading kan de Linde MT15 overweg met hellingen van 8 procent en zonder lading met hellingen van 20 procent. De lithium-ion-batterij van 48 volt is verkrijgbaar in een variant van 20 Ah of 30 Ah en kan per lading tot drie uur lang gebruikt worden. Dankzij de ingebouwde lader is de batterij bij elk geschikt stopcontact te laden. Als daar geen tijd voor is, kan er ook een externe lader en een extra batterij worden aangeschaft, deze kan via plug-and-play worden verwisselt", aldus Toufik.

"De truck heeft meerdere eigenschappen die de bestuurder beschermt en die het mogelijk maken om nog ergonomischer en comfortabeler te werken", zegt Toufik. "Om letsel te voorkomen is de pallettruck voorzien van een lange, laag aangebrachte dissel die bij transport zorgt voor een grote en veilige afstand tussen de bestuurder en de truck. Zelfs als de dissel in verticale positie staat, kan de truck dankzij de kruipsnelheidknop, op kruipsnelheid rijden. Dit is vooral handig in kleine ruimtes, bijvoorbeeld op laadperrons of in smalle productie- en opslagruimten."

Ook de disselkop is verder doorontwikkeld, deze is ontworpen met de nadruk op bescherming en comfort. De ergonomisch gevormde disselkop beschermt de handen van de bestuurder. De vlinders voor de rijrichting, de heffing, de kruipsnelheid en de claxon zijn aangebracht op een centrale, toegankelijke plek, evenals de noodstopschakelaar. Het lage chassis voorkomt voetletsel en schade aan de vorken. Op het multifunctionele display is informatie af te lezen zoals bedrijfsuren, meldingen over noodzakelijk onderhoud, de batterijstatus en foutcodes.

"De robuuste rij- en lastwielen, in diverse uitvoeringen, voorkomen samen met de stevige bumpers vroegtijdige slijtage. Het batterijmanagementsysteem biedt bescherming tegen onjuist gebruik en verlengt zodoende de levensduur van de accu", besluit Toufik. 

Voor meer informatie:
Motrac
Rondebeltweg 51
1329 BP Almere
+31 (0)88 73 77 800
info@motrac.nl 
www.motrac.nl  

Publicatiedatum: