TVL Q1 Grote ondernemingen: deadline aanvraagtermijn nadert

Grote ondernemingen die aanspraak willen maken op de Tegemoetkoming Vaste Lasten (TVL) Q1 2021, moeten uiterlijk 10 juni, 17:00 uur de aanvraag doen. Wie daarna aanvraagt, krijgt een afwijzing, meldt de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland.

Het maximale subsidiebedrag voor grote ondernemingen is € 600.000 voor het eerste kwartaal. Voor grote ondernemingen in de detailhandel kan hier een opslag van maximaal € 300.000 bovenop komen.

Eén aanvraag per concern
Grote ondernemingen zijn ondernemingen met meer dan 250 werknemers (fte) of meer dan 50 miljoen euro omzet per jaar en een balanstotaal van meer dan 43 miljoen euro. Ondernemingen kunnen met de mkb-toets toetsen of de organisatie een mkb-onderneming of grote onderneming is.

Is een grote onderneming onderdeel van een groep verbonden ondernemingen (zoals een concern)? Dan geldt deze binnen de staatssteunregels als één partij. Een groep kan daarom maximaal één TVL-aanvraag doen, waarbij de maximale staatssteungrens geldt voor gehele groep.

Voorwaarden
De groep verbonden ondernemingen moet gezamenlijk vaststellen welke activiteit en onderneming het meest representatief is voor de omzet van de gehele groep. Deze onderneming vraagt vervolgens TVL aan voor de gehele groep. Een groot bedrijf of groep verbonden ondernemingen toont met een accountantsproduct de samenstelling van de groep aan bij de aanvraag van de TVL. Een template hiervoor staat op de aanvraagpagina.

Voor grote bedrijven of een groep verbonden ondernemingen geldt de voorwaarde dat het bedrijf of de groep minimaal 30% omzetverlies heeft in vergelijking met het eerste kwartaal van 2019. Het subsidiepercentage is zowel voor grote- als mkb-bedrijven 85%.

Aanvragen en meer informatie
Op de pagina Grote ondernemingen staat uitgebreid beschreven wat een onderneming (of groep verbonden ondernemingen) nodig heeft voor een aanvraag. Ook kunnen ondernemingen via deze pagina meteen een aanvraag doen.

Bron: RVO


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss

© UienNieuws.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven