Nigeriaanse uienhandelaren dreigen met leveringsstop vanwege diefstal en geweldplegingen

De Association of Onions Producers, Processors and Marketers of Nigeria (OPMAN) heeft gedreigd de levering van uien aan het gehele zuidelijke deel van Nigeria stop te zetten, tenzij aan bepaalde voorwaarden wordt voldaan.

De vereniging heeft bekendgemaakt dat de afgelopen maanden in de zuidelijke staten voor ongeveer € 9 mln aan uien en eigendommen door misdadigers zijn vernietigd. Ook zijn er levens van leden van de vereniging verloren gegaan. De nationale voorzitter van de vereniging, Alhaji Aliyu Isa, verklaarde dit toen hij de pers toesprak na de spoedvergadering van de vereniging die in zijn kantoor in Sokoto werd gehouden.

Hij riep de gouverneurs van de deelstaten op om dringend samen te werken met de federale regering om een commissie op te richten die de onderliggende oorzaken van de talrijke aanvallen op leden van de vereniging moet onderzoeken, of dat ze anders met alle gevolgen van dien de gevolgen onder ogen moeten zien.

Tribuneonlineng.com citeerde hem als volgt: "Na uitvoerig beraad van de leden van deze vereniging en het uitblijven van een reactie van de regering op onze noodkreet, zijn wij tot deze besluiten gekomen. We roepen de staats- en federale regering op om de openbare orde in de staat te herstellen. Wij roepen ook de goede mensen in het zuidelijke deel van Nigeria op om in vrede samen te leven met de Hausa-gemeenschap, aangezien wij alleen voor onze legale zaken hier zijn. We hebben ook een beroep gedaan op de regering van de deelstaat om samen te werken met de federale regering om een commissie op te richten om het incident te onderzoeken dat heeft geleid tot het verlies van levens en eigendommen van onze leden."

Hij zei verder dat als de regering zich niet aan de eisen van de vereniging houdt, "we de levering van uien aan het hele zuiden rond begin juni stilleggen."


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss

© UienNieuws.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven