Accon avm en AgroVision breiden de samenwerking uit met Mifas Online

Accon avm en AgroVision breiden de samenwerking uit. "Beide partijen geven de agrarische ondernemer meer inzicht in zijn actuele financiële cijfers en toekomstige liquiditeit; cruciaal in een markt van onder druk staande prijzen", meldt Accon avm in een persbericht. Accon avm omarmt Mifas Online van AgroVision als boekhoud-programma voor de agrariër die zelf zijn boekhouding doet. De advies- en accountantsorganisatie wil deze ondernemers dan ook optimaal ondersteunen bij het gebruik ervan. Een nieuwe liquiditeitsprognose in Mifas Online maakt deel uit van deze ondersteuning.

Succesvolle pilot
Na een pilot onder gezamenlijke klanten van AgroVision en Accon avm zijn deelnemers enthousiast om Mifas Online in te zetten als boekhoudprogramma voor de agrarisch ondernemer die zelf zijn boekhouding regelt. De ondernemer profiteert van het gemak van automatisch verwerken van facturen in combinatie met een in- en verkoopboek. Bovendien wordt er tegelijkertijd een digitaal archief opgebouwd in het systeem. Dit maakt een papieren archief overbodig. Doordat Mifas Online gekoppeld is met online bankieren, is precies te zien welke facturen nog open staan en welke facturen nog betaald moeten worden. Dit alleen al geeft direct een goed beeld van de huidige en toekomstige financiële situatie; de liquiditeitspositie dus.  

Inzicht in actuele liquiditeit belangrijk
Werken met actuele data is in deze tijd van snelle veranderingen en fluctuerende prijzen cruciaal. Met Mifas Online beschikken ondernemer en accountant altijd over dezelfde actuele informatie. Zo kan er snel geschakeld worden. En beslissingen baseer je nu op actuele financiële data.


Van links naar rechts: Dick Harms en Lubbert van Dellen (boven) en Marion de Laat en Gerrit Braakman (onder)

Vernieuwde liquiditeitsbegroting
De liquiditeitsbegroting in Mifas Online is hierbij een belangrijk hulpmiddel. Een liquiditeitsbegroting maakt duidelijk wanneer liquiditeitsproblemen ontstaan. In een dergelijke situatie kan je dan snel schakelen met je adviseur. Accon avm is samen met AgroVision een project gestart om de liquiditeitsbegroting in Mifas Online verder te moderniseren en toegankelijker te maken voor agrarisch ondernemers. “We hebben AgroVision geholpen bij het maken van een ontwerp voor het verder verbeteren van de liquiditeitsbegroting, zodat deze ook voor Accon avm goed toepasbaar is. Dankzij onze gezamenlijke inspanning om actuele financiële data toegankelijk en begrijpelijk te maken, kan de agrariër veel korter op de bal ondernemen en het gesprek sneller en onderbouwd aangaan met zijn adviseur. Dit komt de samenwerking tussen adviseur en ondernemer ten goede.”, aldus  Lubbert van Dellen, Commercieel Directeur bij Accon avm.

Gerrit Braakman, Salesmanager Benelux bij AgroVision: “Binnen AgroVision zijn wij trots op de samenwerking met Accon avm. Wij omarmen de gezamenlijke visie om de agrariër te ondersteunen met actuele financiële data. De inhoudelijke bijdrage van Accon avm voegt wezenlijk iets toe aan Mifas Online. Samen maken we het programma nog beter voor zowel de agrarisch ondernemer als de adviseur."

Voor meer informatie:
AgroVision
0570 664 115
g.braakman@agrovision.com
www.agrovision.com 

Lubbert van Dellen
Accon avm 
06 537 25 793
L.vanDellen@acconavm.nl
www.acconavm.nl 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven