Programma wetenschappelijk symposium PotatoEurope 2021 bekend

De PotatoEurope-organisatie maakt het programma bekend voor het wetenschappelijke symposium dat zal plaatsvinden tijdens de openingsdag van aardappelvakbeurs PotatoEurope. Een belangrijke rol is weggelegd voor keynotespeaker Dick Hordijk, CEO van Royal Agrifirm Group.

Op 1 september vindt op de locatie van Wageningen University & Research (WUR) Open Teelten in Lelystad het symposium “The potato in a changing world” plaats. Dit hoogstaande wetenschappelijke symposium met kennisverdieping duurt van 13:45 tot 16:30 uur en wordt georganiseerd door Wageningen University & Research (WUR). Voor het bijwonen van dit symposium is voorregistratie vereist.

Na de uitreiking van de PotatoEurope 2021 Innovatie Award en het welkomstwoord door moderator Ernst van den Ende, Directeur Plant Sciences Group bij WUR, is het woord aan keynotespeaker Dick Hordijk, sinds 2016 CEO van Royal Agrifirm Group. Werkzaam bij deze Nederlandse agrarische coöperatie met een wereldwijd bereik en een duidelijke duurzaamheidsvisie, laat Hordijk tijdens het
symposium zijn licht schijnen op de toekomstige positie van het aardappelgewas met zijn keynotespeech getiteld “A sustainable income for a sustainable change”. Omdat de duurzaamheid van aardappelen onlosmakelijk verbonden is met de duurzaamheid van rotaties en andere gewassen, is zijn visie vanuit een bedrijf dat de zaken op agrarisch bedrijfsniveau bekijkt interessant voor verduurzaming van de gehele sector.

Na de keynote speech is het podium gereserveerd voor WUR-experts Chris de Visser, Corné Kempenaar, Marleen Riemens en Raymond Jongschaap, die in korte presentaties van telkens 10 à 15 minuten hun kennis en inzichten met de zaal zullen delen. Zij bespreken onder andere “The farm of the future”, “Smart, data-driven potato production in 2040”, “An integrated crop management approach for pest, disease and weed management in potatoes” en “Circular production systems for potato in relation to plant breeding”. Daarbij gaan ze in op duurzaamheid, de ontwikkelingen die op dat gebied plaatsvinden en de rol die daarbij is weggelegd voor het voor Nederland zo belangrijke
aardappelgewas.

“Het wetenschappelijk symposium, met een focus op de aardappel in een veranderende wereld, zal een belangrijke bijdrage leveren aan het beantwoorden van de laatste vraag uit het PotatoEurope 2021 beursthema ‘What’s New, What’s Now, What’s the Future’. Wie zich inschrijft en de verschillende presentaties bijwoont krijgt ongetwijfeld een inkijkje in hoe de aardappelteelt er straks uitziet”, vertelt Kuno Jacobs van organisator DLG Benelux.

PotatoEurope is een internationaal evenement dat exclusief is gewijd aan de gehele aardappelketen en vindt elk jaar plaats in een van de vier partnerlanden van de vakbeurs: Duitsland, België, Frankrijk en Nederland. De volgende editie staat gepland voor 1-2 september en zal worden gehouden op de locatie de business unit ‘Open Teelten’ van Wageningen University & Research in Lelystad.

Voor het volledige programma en de bio’s van alle sprekers, klik hier:
potatoeurope.nl/conference-program/ 

Regel uw voorregistratie hier.


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven