Mooij Agro presenteert Croptimiz-r EVA edition

Slimme bewaarassistent speelt in op veranderende omstandigheden

De Easy Virtual Assistant – EVA – is de nieuwe slimme assistent wizard van telers en gewasbewaarders. EVA is verkrijgbaar als extra module in Croptimiz-r; het nieuwste automatiseringssysteem voor de bewaring van gewassen. Met de Croptimiz-r EVA edition spelen
telers en bewaarders van gewassen sneller, makkelijker én beter in op veranderende omstandigheden tijdens het bewaarseizoen.

Vier pijlers van de Croptimiz-r EVA edition:

  • Vanwege de vereenvoudiging van het besturingssysteem is het gebruikersgemak voor telers
   en bewaarders extreem hoog ten opzichte van concurrerende systemen.
  •  Bewaarcomputer op afstand en via de app te besturen. Waardoor de gebruiker ook op
   afstand de juiste instellingen kan bepalen, al dan niet met de 24/7 support van EVA.
  • Eerste systeem dat zorgt voor kennisoverdracht van supplier naar gebruiker. De bewaarcomputer verschaft meer informatie voor elke regeling en koppelt direct terug wat de best passende instellingen zijn. Hierdoor kan de gebruiker steeds betere keuzes voor de bewaring kan maken. Wat resulteert in minder voedsel- en energieverspilling.
  • Intuïtief en gebruiksvriendelijk systeem met instellen én tijdens beheer. Vanwege de interactiviteit die mogelijk is met de computer. Dankzij EVA is het systeem zeer eenvoudig zelf in te stellen door de teler of bewaarder, zonder enige voorkennis over het systeem en zonder hulp van derden.

Mooij Agro’s Croptimiz-r is een multifunctionele controller voor gewasbewaring van aardappelen en andere gewassen. Het is een alles-in-één systeem voor bulk, kisten en zakbewaring. De Croptimizr regelt, stuurt en monitort alle processen van de bewaarplaats, zoals ventilatie, verwarming, koeling en circulatie. Om ervoor te zorgen dat telers en bewaarders ook optimaal profiteren van de ongekende
mogelijkheden die Croptimiz-r biedt is EVA ontwikkeld. Kennis van aardappeltelers en van onze engineers werd gebundeld in één slimme assistent.  In de ontwikkeling van EVA stond het gebruiksgemak van telers in elke stap centraal. De wizard bevat een interactieve handleiding en vereenvoudigde set-up mogelijkheden. EVA helpt de bewaarder bij de start van het bewaarproces met het instellen van de optimale basisinstellingen. 

Hoe werkt de slimme assistent EVA?
EVA navigeert gebruikers door het hele Croptimiz-r-systeem en toont daarbij alleen de informatie die op dat moment nodig is. Deze unieke feature zorgt voor een duidelijk overzicht en een gebruiksvriendelijk systeem. Zo komen telers en bewaarders van gewassen zonder problemen de gehele bewaarfase door en kunnen ze hun aandacht volledig richten op de werkzaamheden die op dat moment belangrijk zijn.

Wat de Croptimiz-r EVA edition uniek maakt in zijn soort
EVA is onlosmakelijk verbonden met Croptimiz-r. Om goed uit te leggen wat EVA uniek maakt, vertellen we eerst wat Croptimiz-r uniek maakt. Croptimiz-r wordt vaak vergeleken met klimaatcomputers, maar het is eigenlijk niet te vergelijken. Qua mogelijkheden voor controle, beheersing, besturing, informatie & inzicht en gebruiksgemak gaat Croptimiz-r een aantal stappen verder. Het systeem geeft telers voor elke regeling (ventilatie, verwarming, koeling en luchtcirculatie) meer informatie dan andere automatiseringssystemen.

Meer tijd en minder zorgen voor telers tijdens bewaarseizoen
"Wij begrijpen dat telers en bewaarders van gewassen tijdens het oogstseizoen soms weinig tijd hebben om bezig te zijn
met de condities van de bewaarschuur. Hun volledige aandacht gaat op dat moment uit naar het rooien van de gewassen in het veld. EVA is die assistent die 24/7 werkt, meedenkt en beschikbaar is. In deze periode waarin tijd schaars is helpt EVA telers om snel en efficiënt de juiste keuzes te maken op de bewaarcomputer van de loods.
Dankzij deze instellingen wordt het bewaarproces op de beste manier ingeregeld, zodat de teler of bewaarder zich volledig kan richten op het oogsten. Zo kan hij zijn werk dat op dat moment de meeste aandacht eist, zo efficiënt mogelijk uitvoeren en met minder zorgen", stelt Mooij Agro.

Via de app eenvoudig op afstand monitoren te bedienen
Omdat de Croptimiz-r via een app op afstand te bedienen is en EVA overal en altijd advies biedt, kunnen telers sneller handelen wanneer dat nodig is. Met EVA hoeven ze bijna nooit meer een hulplijn in te schakelen. Telers hebben totale controle over de bewaring van hun product middels één systeem, in één overzichtelijke app. Met de Croptimiz-r en EVA optimaliseren telers hun bewaarprocessen voor een zo goed mogelijk bewaarresultaat en voor een zo efficiënt en zuinig mogelijk proces. Dit resulteert ook in minder energiekosten- en verbruik. En hoe vaker en sneller telers bewaarinstellingen aanpassen, hoe beter de kwaliteit van de aardappels blijft. Hoe hoger de kwaliteit van de aardappelen, hoe minder aardappelen er weggegooid hoeven te worden. Ook dat is duurzaam en goed voor commercie."

Voor meer informatie:
Puck Deumens
Mooij Agro
+31 (0)77 327 5020
+31 (0)77 327 5020
p.deumens@hotraco.com 
www.mooij-agro.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss

© UienNieuws.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven