"Informeel kennismaken met de uiensector"

Uitnodiging Uienontbijt

Op donderdag 26 augustus vindt weer 'Het Nationale Uienontbijt' plaats, georganiseerd door het Uien Innovatie en Kennis Centrum. De bijeenkomst vindt plaats op de Noordlangeweg 42 in Colijnsplaat. Het doel is om, voorafgaand aan de landelijke 'Uiendag' via een informeel ontbijt kennis te kunnen maken met de sector en de belanghebbenden, maar vooral ook in te zoomen op de huidige actuele situatie. Reserveren is vanwege beperkte ruimte en catering noodzakelijk. Dit kan door voor uiterlijk 23 augustus een mail te sturen naar c.vanoers@delphy.nl

Vorig jaar kon dit ontbijt vanwege corona alleen online plaatsvinden. Dit jaar kan het wel fysiek maar er zal wel met de coronaregels rekening gehouden moeten worden. De organisatie wil in deze bijeenkomst graag inspelen op de actualiteit: 

  • Afgelopen jaar heeft de EU haar Farm to Fork-strategie gepresenteerd. Wat houdt dat in en hoe kunnen we onze uienteelt nog verder verduurzamen?
  • We zien initiatieven zoals ‘Planet Proof’ en de vraag naar meer biologische producten. Hoe gaan we daar het beste mee om?

We gaan samen met u op zoek naar antwoorden door een inspirerende mix van sprekers vanuit afzet, onderzoek, maar ook vanuit de politiek.

  • Programma
    Welkom en opening door Cor van Oers namens het Uien Innovatie en Kennis Centrum.
  • Wat houdt de ‘Farm to Fork’-strategie in? "Met behulp van een aantal stellingen willen we u actief meenemen in de discussie, intussen kan een broodje gegeten worden.
  • Discussie met onder andere inbreng van Caroline van der Plas, lid van de Boer Burger Beweging (de stem van en voor het platteland) in de Tweede kamer, Bert-Jan Ruissen, lid van het Europees parlement voor de SGP.  Met hiernaast ook vertegenwoordigers van de gehele sector, teelt en verwerkers.
  • Wrap up en conclusies door Peter de Koeijer namens het Uien Innovatie en Kennis Centrum.
  • Aansluitend is er de mogelijkheid om een bezoek te brengen aan Onion Plaza, een beurs waar onderzoek en de gehele keten samenkomt te Colijnsplaat. Uiteraard is iedereen hierna welkom ook de rest van het programma te volgen. We starten exact om 08:00 uur en ronden af om 09:00 uur zodat standhouders en anderen op tijd weer bij hun stand of elders op de uiendag kunnen zijn.

Voor meer informatie:
Cor van Oers
+31(0)6 53 42 72 46
c.vanoers@delphy.nl 
www.uinovatie.nl 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss

© UienNieuws.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven