Uienbedrijf in Georgia optimistisch na overleven hittegolf

Terwijl veel uienbedrijven in heel de VS negatieve gevolgen hebben ondervonden van een intense hittegolf, zijn de gewassen bij Bland Farms in Glennville, Georgia, vrijwel onaangetast gebleven. "We hebben veel geluk gehad, want de hittegolf heeft geen invloed gehad op een van onze huidige teeltgebieden," zei CEO Troy Bland.

"Dit jaar," vervolgde hij, "hadden we een uitzonderlijke Vidalia-oogst, waardoor we onze Vidalia-opslag tot eind september konden verlengen. We gaan nu over naar het seizoen van onze eersteklas zoete uien. Het grootste deel van deze uien wordt geteeld in Peru, terwijl andere producten worden geteeld in Californië en Nevada. Het aanbod is consistent geweest en we kijken ernaar uit om onze klanten te voorzien van zoete uien van de hoogste kwaliteit, in grote hoeveelheden die beschikbaar zijn tijdens de herfst- en wintermaanden."

Bland vermeldde dat de prijzen dit jaar stabiel zijn gebleven en vergelijkbaar zijn met vorig jaar, op sommige plaatsen zelfs lager dan vorig jaar, maar dat hij een prijsstijging verwacht als gevolg van de stijgende importkosten bij de overgang naar het seizoen van de premium zoete uien.

"De vrachtkosten zijn nog steeds erg hoog," vertelt hij. "We maken ons zorgen over een voortdurende stijging van de zeevrachtkosten en een gebrek aan containerbeschikbaarheid in de toekomst." Bland zei dat hij ondanks deze uitdagingen nog steeds een hoge opbrengst verwacht en daardoor een zeer sterk jaar.

Partnerschap voor een goed doel
Sinds 2010 is Bland Farms een partnerschap aangegaan met de Breast Cancer Research Foundation. Vanaf oktober zal het bedrijf "PINK" gaan door het aanbieden van roze zakken, bakken en 40-pond kartons op de groenteafdelingen voor geïnteresseerde klanten.

Voor meer informatie:
Allison Keen
Bland Farms LLC
+1 912 654 7195
allison.keen@blandfarms.com
blandfarms.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss

© UienNieuws.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven