Grillige Italiaanse uienmarkt

"De vraag naar witte uien is levendig, omdat de productie in verschillende Europese gebieden enigszins laag is. Telers hebben waarschijnlijk iets minder gezaaid, waardoor de vraag groter is dan het aanbod", meldt producent en handelaar Matteo Freddi.

Freddi exporteert witte uien ook naar Groot-Brittannië, via de website Ocado.com. "Dit portaal verkoopt de Freddi-uien als onderdeel van een selectie Italiaanse seizoensproducten van hoge kwaliteit onder het merk Natoora. Zo stuurde een dame uit Reggio Emilia die in Cardiff woont ons een foto (zie hieronder) waarop ze trots de prestigieuze bollen uit Emilia laat zien."

Na een goede start van de markt is nu gebleken dat er niet alleen evenveel gewassen zijn als in andere jaren, maar dat de gemiddelde maat kleiner is. Dit veroorzaakt een zekere zwaarte op de markt.

“De Borettana-ui heeft te kampen met een prijsdaling van 20% ten opzichte van 2020, omdat er een gebrek aan vraag is vanuit de industrie. Italiaanse sjalotten worden momenteel niet uitgevoerd, omdat Nederland, België en Frankrijk goede oogsten hebben gehad. De afzet vindt bijna uitsluitend op de binnenlandse markt plaats.”

Matteo Freddi

De kwaliteit van de uien is dit jaar zeer hoog, dankzij de gunstige weersomstandigheden. Dat geldt ook voor de rode uien, die voornamelijk op de binnenlandse markten worden afgezet. 

Voor meer informatie:
Matteo Freddi
Freddi Prodotti Ortofrutticoli S.n.c.
Via Lama, 41
Calerno di S. Ilario d'Enza (RE) - Italië
+39 0522 679831 
commerciale@cipollefreddi.it
www.cipollefreddi.it  


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss

© UienNieuws.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven