Lineage Logistics voltooit overname Kloosterboer Groep

Lineage Logistics, een wereldwijde leverancier van temperatuurgecontroleerde industriële REIT en logistieke oplossingen, heeft de overname afgerond van de Kloosterboer Groep, een Nederlands familiebedrijf in gekoelde opslag met een sterke internationale voetafdruk. Samen vormen de bedrijven een uitgebreider faciliteitennetwerk in de Europese markt met een focus op duurzaamheid en innovatie in de toeleveringsketen voor temperatuurgecontroleerde goederen.

Kloosterboer bestaat uit 900 teamleden en elf strategisch gelegen vestigingen verspreid over Nederland, Frankrijk, Duitsland, Canada en Zuid-Afrika, met een totale capaciteit van 6,4 miljoen m3 en 790.000 palletposities met een commerciële focus op havenactiviteiten en compleet geautomatiseerde magazijnoplossingen. Kloosterboer biedt ook waardetoevoegende diensten zoals expeditie, douane-expeditie, het blenden van vruchtensappen, containerafhandeling en intermodaal transport.

“We verwelkomen het team van Kloosterboer in de Lineage-familie en zijn verheugd om samen te gaan met een organisatie die ondernemerschap en klantgerichtheid al bijna honderd jaar hoog in het vaandel heeft staan. We kijken uit naar de integratie van hun state-of-the-art faciliteiten en diverse diensten, zodat we onze klanten in Europa en de rest van de wereld nog beter kunnen bedienen”, aldus Harld Peters, Senior Vice President voor Europa bij Lineage.

Leiderschap op het gebied van duurzaamheid in de sector is het handelsmerk van Kloosterboer. Vijf faciliteiten zijn erkend door BREEAM (Building Research Establishment Environmental Assessment Methodology). Het bedrijf maak gebruik van bijna 18.000 zonnepanelen en vier windturbines die voor een jaarlijkse CO2-reductie zorgen die gelijk staat aan het verbruik van meer dan 4.100 huishoudens.

De Europese activiteiten van het bedrijf zijn gevestigd in Amsterdam met een netwerk dat zich uitstrekt over België, Denemarken, Noorwegen, Polen, Spanje en het Verenigd Koninkrijk. Met de faciliteiten van Kloosterboer zal Lineage Frankrijk, Duitsland en Zuid-Afrika aan de lijst toevoegen, en de vestigingen van Kloosterboer aan de oostkust van Canada zullen de bestaande activiteiten van Lineage in Montreal en Ontario aanvullen.

De Kloosterboer-familie werd bijgestaan door financieel adviseur Nielen Schuman en juridische adviseurs van De Brauw Blackstone Westbroek. Lineage werd bijgestaan door Rabobank en Morgan Stanley als financiële adviseurs en Latham & Watkins en NautaDutilh als juridische adviseurs.


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss

© UienNieuws.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven