Frans sjalottencollectief roept op tot vereniging om teelt te promoten en te beschermen

Het Franse Collectif de l’échalote traditionnelle de Bretagne wil alle deelnemers binnen de sector verenigen rond een gemeenschappelijk doel: de traditionele sjalot van Bretagne beter promoten en zo de markt beschermen tegen andere, concurrerende markten. De vereniging, opgericht in augustus vorig jaar, vertegenwoordigt momenteel 67 deelnemers binnen de sector en is opgebouwd rond twee groepen: de telers/vermeerderaars en de handelaren. Via bijeenkomsten nodigt de vereniging alle professionals uit en moedigt zij hen aan om deel te nemen aan deze collectieve actie.

Gericht op kwaliteit
Al meer dan een eeuw passen de betrokkenen in de sector in Bretagne allerlei technieken toe die de ontwikkelingscyclus van de bol combineren met de omstandigheden van de omgeving (specifieke oogstomstandigheden, natuurlijke droging op het land, meestal handmatige bewerkingen). Het is de beheersing van deze technieken die de gezondheids- en smaakkwaliteit van de traditionele sjalot die op de markt wordt aangeboden, garandeert.

Een gespecialiseerde landbouwingenieur
De vereniging heeft onlangs Camille Le Monnier aangetrokken, in het bezit van een masterdiploma Food Identity (voedselidentiteit) van de Ecole Supérieure d’Agricultures d’Angers en dus een gespecialiseerde landbouwingenieur. Haar missie: het structureren van een sterk initiatief dat de traditionele sjalottenmarkt kan beschermen en het voortbestaan ​​van de sector in het huidige teeltgebied kan garanderen.

Voor meer informatie: 
Camille Le Monnier
Collectif de l’échalote traditionnelle de Bretagne
+33 (0)7 87 29 50 99
contact@latradi.bzh 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.