Nieuwe bewerkingsinstallaties nodig om waardeketen uienteelt te bevorderen

Nigeria teelt jaarlijks 2 mln ton uien

Volgens de minister van Landbouw Muhammad Abubakar teelt Nigeria jaarlijks ongeveer 2 mln ton uien. Abubakar zei dit op de 4e Regionale Jaarlijkse Uienconferentie en Algemene Vergadering, gehouden in Kano, een stad in het noorden van Nigeria.

Hij beloofde uientelers te steunen om hun teelt voor binnenlandse en exportdoeleinden op te voeren. "Een van de meest geconsumeerde groentegewassen in Nigeria is ui. Nigeria is een van de grootste uientelers ter wereld met een jaarlijkse opbrengst van meer dan 2 mln ton."

Nationaal Noppman-voorzitter Aliyu Isah-Maitasamu zei dat de conferentie hen de gelegenheid zou geven om hun activiteiten na de Covid-19-pandemie te evalueren. Volgens vanguardngr.com vertelde hij dat het land jaarlijks ongeveer 2,5 mln ton uien nodig heeft.

Bewerkingsbedrijven
De gouverneur van de staat Kano, Abdullahi Umar Ganduje, heeft opgeroepen tot de oprichting van kleine, middelgrote en grootschalige bewerkingsbedrijven om de teelt van het groentegewas te stimuleren. De gouverneur, vertegenwoordigd door zijn adjunct, Nasiru Yusuf Gawuna, zei dat Kano de op twee na grootste uientelende staat van het land is en een van de grootste markten in het continent heeft en dat zijn regering samenwerkt met de telers in de staat om hun opbrengst te verhogen.

Bron: dailypost.ng


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.