Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
"Den Haag meet met twee maten"

Boeren sturen protestvliegtuig de lucht in, zonder vergunning, ondanks stikstof

Vrijdag vlogen er een vliegtuigjes met de boodschap 'Laat boerenland in boerenhand' boven Groningen, daar waren de formerende Haagse partijen met elkaar in gesprek, Oost-Nederland, de randstad en de grote steden. De actie was afkomstig van Agractie.


Het vliegtuigje met de boodschap. Foto: Reyer Boxem 

Op dit moment worden er al boeren gedwongen onteigend in de Krimpenerwaard. Ook in andere provincies staat dit op de agenda. En in nagenoeg alle ‘Haagse’ rapporten van het afgelopen halfjaar is het nadrukkelijk aan de orde.

Landbouwgrond, die we hard nodig hebben voor de voedselopgave en de gewenste extensivering, aldus Agractie. Laten we onze vruchtbare grond niet verkwanselen, stelt men met de actie.

Met een vliegtuig actievoeren? Is dat niet gek, met een vliegtuig? Die stoot toch ook veel stikstof uit? Dat vinden ze bij Agractie ook. "Dat wij als boeren al onze dieren en activiteiten nauwkeurig moeten registreren, maar als we willen tientallen vliegtuigen mogen inzetten zonder enige extra vergunning, vinden ze vreemd. Hieruit blijkt temeer dat er met twee maten wordt gemeten, en ook daar willen we aandacht voor vragen met deze actie," zo laat men weten.

Voor meer informatie:
Agractie
[email protected]
www.agractie.nl 

Publicatiedatum: