Rene Tiggelman, Javala:

"Matige vraag en veel prijsconcurrentie op uienmarkt"

Tholen - "Een saaie toestand", zo typeert sales manager Rene Tiggelman van Handelsmaatschappij van Langevelde uit Kruiningen de toestand op de uienmarkt. "We hebben een erg rustig weekje achter de rug. Er staat veel druk op de prijs."

"De export richting bepaalde Afrikaanse landen loopt goed, maar zelf vind ik de export naar Senegal bijvoorbeeld tegenvallen. Op de verre bestemmingen vraag Maleisië wat, maar door de strengere Covid-maatregelen ook niet zoveel als vorig jaar. Binnen Europa is het allemaal ook maar heel minimaal wat er weggaat."

"Kwalitatief hebben we geen klachten, alleen de prijs moet de weg omhoog nog zien te vinden. De gele uien worden momenteel voor zo'n 15,5 cent verkocht. Ook de vraag naar rode uien loopt nu terug en er worden ook best wat rode aangeboden. De prijzen van de middels liggen rond die 21-22 cent, de grove rond de 35 cent."

Op de vraag of hij verwacht of het nog goed gaat komen dit seizoen, antwoordt René: "Wist ik het maar, als ik dat wist was ik rijk geweest. Maar de situatie is momenteel dat er veel prijsconcurrentie op de markt is. Met name de kleinere verpakkers hebben het niet druk genoeg."

Voor meer informatie:
René Tiggelman
Van Langevelde Handelsmaatschappij
Stationsweg 4d
4416 PJ Kruiningen
+31 (0)113 382 600 
rene@javala.nl        
www.javala.nl    


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven