Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Werkgroep Fytosanitaire aangelegenheden van Copa-Cogeca herbenoemt vicevoorzitter

Joris Baecke is herbenoemd als vicevoorzitter van de werkgroep Fytosanitaire aangelegenheden bij Copa-Cogeca. Al vanaf 2014 vertegenwoordigt hij LTO Nederland in de werkgroep, waarvan hij sinds 2019 vicevoorzitter is. Als portefeuillehouder Gezonde Planten bij LTO Nederland is Joris Baecke op nationaal niveau nauw betrokken bij Fytosanitaire aangelegenheden. Copa-Cogeca is de Europese koepelorganisatie voor agrariƫrs en agrarische coƶperaties.

LTO Nederland richt zich in Europa op gewasbeschermingsbeleid dat is gebaseerd op feiten en niet op emotie. Er moet een effectieve uitrol komen van nieuwe fytosanitaire regelgeving die is gericht op borging van plantgezondheid en het faciliteren van internationale handel. Daarbij moet er een gelijk speelveld zijn tussen telers binnen en buiten de EU. Ook is het van belang dat facilitering van innovaties daadwerkelijk bijdragen aan verduurzaming van gewasbescherming, zoals laag-risico stoffen en precisietechnieken. Ook blijft LTO zich richten op het verder versterken van de samenwerking met collega-organisaties in andere lidstaten, om gezamenlijk te werken aan de uitdagingen op dit gebied.

Bron: www.lto.nl 

Publicatiedatum: