Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Belgische land- en tuinbouw opgezadeld met papierwerk vanwege verplichting telewerk

Belgiƫ stelt telewerken, ook wel thuiswerken genoemd, verplicht. Dat is vorige week besloten. Het besluit heeft consequenties voor land- en tuinbouwbedrijven, ziet de Boerenbond. "Het is duidelijk dat in het merendeel van de land- en tuinbouwbedrijven telewerk onmogelijk is omwille van de aard van het werk. Het is dan ook een beetje jammer dat het KB geen uitzondering voorzien heeft voor functies waarbij het werk voornamelijk handenarbeid veronderstelt", schrijft men gevolgd door een advies.

Voor de personen die geen telewerk kunnen verrichten, moet de werkgever hen een attest of een ander document bezorgen waarin vermeld is dat de aanwezigheid van de werknemer op de arbeidsplaats noodzakelijk is. Boerenbond geeft ondernemers dan ook de raad om het modelattest dat men vorig jaar opgesteld heeft, vanaf gisteren opnieuw te gebruiken voor de werknemers die aanwezig moeten zijn op de plaats van het werk. Het modelattest is voor leden van Boerenbond hier op te vragen via: [email protected]  

Bron: Boerenbond

Publicatiedatum: