Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Toine Stoop:

“Transport, commissiewerk en export naar Polen valt voor mij goed te combineren”

Op dezelfde dag een auto kool van het land rijden, uien inkopen voor derden en exporteren naar Polen. Toine Stoop combineert het allemaal met zijn eenmanszaak Stoop Transport & Commissie. “Telers vinden dat mooi. Je komt als chauffeur, maar tegelijkertijd als inkoper bij ze, zo kun je een hoop combineren. Maar het is wel uniek, ik denk dat ik de enige in Nederland ben die op deze manier werkt", zegt hij in de Primeur die afgelopen week verscheen.



Toine startte in 1999 in het transport en pakte in 2006 de handelsactiviteiten erbij met de inkoop voor zijn broer, die de scepter zwaait over A.J. Stoop Waarland. Gaandeweg werden de handelsactiviteiten uitgebouwd met de inkoop voor derden en de export richting de Poolse industrie. Dynamisch kun je zijn werk dan ook zeker wel noemen. Tijdens het interview is Toine op weg met zijn auto naar de haven om een auto pootgoed af te leveren. “Ik werk daarvoor samen met Zijp Transport. In de tijd van de plantuienoogst huur ik een collega van hen in. Bij het vervoer van het pootgoed naar de boten rijd ik weer voor hen. Verder doe ik veel transport afland, bijvoorbeeld van peen en kool van de tuinders naar de koelbedrijven.”



“Natuurlijk is het weleens druk, maar het voordeel is wel dat ik inmiddels een kring van telers om me heen heb verzameld, waar ik van op aan kan. Kom je als inkoper nieuw op de markt, dan moet je veel acquisitie plegen. De telers waar ik mee samenwerk, kunnen voldoen aan het aanbod wat ik nodig heb, al blijf je natuurlijk altijd telers houden die van links naar rechts springen.” Toekomst in zijn rol als commissionair ziet Toine dan ook volop. “Zeker in combinatie met het export- en transportwerk wat ik doe. Is het in de inkoop wat rustiger, dan is het weer wat drukker in het transport of in de export.”


Voor meer informatie:
toinestoop@kpnmail.nl