Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

De Groot en Slot kijken terug op geslaagde webuinars

De uienteelt is volop in ontwikkeling. Voor De Groot en Slot een reden om in samenwerking met een aantal bedrijven twee kennisavonden te organiseren: de webuinars. De online uienkennis avonden vonden plaats op woensdag 17 en donderdag 18 november.

Om de druk van de uienvlieg zo laag mogelijk te houden is het van groot belang dat de sector samenwerkt om de uienteelt op een goede manier voort te zetten. Het HLB maakte duidelijk hoe op bedrijfsniveau aaltjes en bodeminsecten beheersbaar worden. Dit werd getoond met behulp van verschillende schadebeelden in gewassen. Verder zette een veredelaar van De Groot en Slot uiteen hoe het bedrijf werkt aan resistenties in uien. De conclusie na het webuinar: er kwamen veel uitdagingen aan bod, maar gelukkig werd de focus ook gelegd op preventieve oplossingen!

De Groot en Slot kijkt terug op twee geslaagde avonden met in totaal zo’n 70 deelnemers. "Natuurlijk hopen we elkaar de volgende keer weer fysiek te ontmoeten zodat we samen verder kennis kunnen uitwisselen over de uienteelt."

Kijk hieronder de webuinars terug:

Voor meer informatie:
De Groot en Slot
[email protected] 
www.degrootenslot.nl   

Publicatiedatum: