Maatwerkoplossing voor hoge ww-premie seizoensarbeid komt dichterbij

Met de invoering van de Wet Arbeidsmarkt in Balans (WAB) zijn sectoren met veel seizoensarbeid, waaronder de glastuinbouw, verplichte hoge ww-premies te betalen. Daartegen ageert de sector al sinds het moment dat de WAB in zicht kwam. LTO Nederland ziet nu dat een alternatief voor de hoge ww-premie voor seizoensarbeid dichterbij komt. 

De (WAB) heeft tot doel om werkgevers te stimuleren meer mensen in vaste dienst te nemen door tijdelijke arbeid fors duurder te maken. Dat raakt de land- en tuinbouw hard. Hoe hard, dat becijferde ABN Amro dit najaar nog.

De Tweede Kamer heeft het kabinet al in 2020 opgedragen om de knelpunten te onderzoeken en maatwerkoplossingen in beeld te brengen. Op dit moment verkent het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid  verschillende mogelijkheden om invulling te geven aan de opdracht van de Tweede Kamer om knelpunten van werkgevers met seizoensarbeid aan te pakken. 

LTO Nederland is in gesprek met het Ministerie van SZW over hun verkenning en uitwerking van maatwerkoplossingen. Het Ministerie van SZW verkent nu een alternatieve route en verwacht in de eerste helft van 2022 meer zicht te hebben op de maatwerkoplossing. 

Bron: LTO Nederland


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.