Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Knoflook als natuurlijke antibiotica

Bij een ontsteking wordt vaak een antibiotica voorgeschreven. Dit is een medicijn dat de ontsteking door een bacterie tegengaat. Natuurlijke antibioticum is een alternatief. Hoe vaker antibiotica wordt voorgeschreven, hoe groter de kans namelijk dat het middel niet meer werkt. De bacterie wordt op den duur ongevoelig ofwel resistent. Daarbij komt dat antibiotica vervelende bijwerking kan hebben. Een natuurlijke antibioticum kan dan helpend zijn. Knoflook met allicine bijvoorbeeld is een natuurlijke ontstekingsremmer.  

Knoflook bevat antioxidanten
Knoflook is een populaire smaakmaker in de keuken en werd al in de oudheid gebruikt vanwege de medicinale en gezondheids-bevorderende eigenschappen. Het was Chester Cavallito die in 1944 het natuurlijke antibioticum voor het eerst vastgestelde. De medicinale werking is te danken aan het actieve bestanddeel van knoflook, allicine. Allicine is een antioxidant met een antimicrobiële werking. Antioxidanten zijn bepaalde vitamines, mineralen en andere voedingsstoffen die belangrijk zijn voor onze gezondheid. Ze zorgen er namelijk voor dat vrije radicalen geen schade kunnen aanrichten in het lichaam. Elke antioxidant heeft een eigen werking. Zo bevat knoflook antioxidanten die bijdragen aan het immuunsysteem.

Alleen knoflook eten is niet voldoende
Goed om te weten is dat knoflook eten niet automatisch betekent dat je allicine binnenkrijgt. Allicine moet, wil het effectief zijn voor de gezondheid, eerst uit de plant worden gewonnen. Verse knoflook bevat de twee enzymen ‘allinase’ en ‘alliine’, die als een afweermechanisme fungeren. Pas wanneer schimmels of andere bodemorganismen in aanraking komen met de teentjes, wordt alle alliine omgezet in een nieuwe verbinding: allicine, het antioxidant met een antimicrobiële werking. Een knoflooksupplement bevat een geconcentreerde hoeveelheid allicine.

Immuunsysteem versterken met allicine
Allicine kan worden gebruikt tegen bepaalde soorten bacteriën om het immuunsysteem te versterken. Hoe je een verzwakt immuunsysteem herkent? Wanneer je vaker verkouden bent of je ervaart regelmatig een vermoeid of gestrest gevoel, kan dit een teken zijn van een zwakker immuunsysteem. Je lichaam geeft dit dus vaak zelf aan. Dagelijkse inname van knoflook met allicine draagt bij aan het immuunsysteem. Daarnaast ondersteunt knoflook met allicine hart en bloedvaten en kan het helpen bij een verantwoord cholesterolgehalte.

Meer informatie over knoflooksupplementen?
Meer weten over knoflook met allicine en natuurlijke antibioticum? We helpen je graag.

Publicatiedatum: