Fotoreportage Nederlandse en Belgische standhouders

Interpom vindt op het nippertje doorgang en klokt af op 11.768 bezoekers

Tholen - De 20e editie van Interpom is weer achter de rug. Het thema was: 'Let's reconnect the potato chain' en bracht zowel aardappeltelers, loonwerkers, verwerkers, verpakkers, aankopers en handelaars samen. Waar het vorige week nog zeer spannend was of de beurs doorgang kon vinden kan de organisatie terugkijken op een geslaagde beurs. Door het feit dat vakbeurzen vallen onder het handelsprotocol en niet onder eventprotocol was er ruimte om de beurs toch door te laten gaan. Zo’n 10% van de standhouders had zich afgemeld of kwamen niet fysiek opdagen. Ondanks dat waren er toch rond 300 bedrijven aanwezig.

Coronabeleid en verantwoordelijkheid
Tijdens een rondgang over de beurs viel op dat er verschillend invulling werd gegeven aan het Coronabeleid per standhouder. Het protocol van de beursorganisatie en van individuele standhouders lag niet altijd op 1 lijn. Er waren bedrijven die ervoor kozen om wel een stand te bouwen, maar geen standbemanning te sturen. Andere plekken waren helemaal leeg, terwijl op sommige stands uitbundig feest werd gevierd en van Coronabeleid totaal geen sprake was. Alhoewel de beursorganisatie zijn uiterste best deed mensen op hun verantwoordelijkheid te wijzen werd dit in verschillende gevallen genegeerd.

Interpom klokte af op 11.768 bezoekers verspreid over de 3 dagen. Minder bezoekers dan de voorbije editie en dat was verwacht gezien de maatregelen, quarantaines en moeilijk internationaal verkeer. Dit had ook gevolgen voor de internationale aanwezigheid; er waren minder bezoekers uit Nederland, Duitsland en landen buiten Europa. Frankrijk was deze keer evenveel vertegenwoordigd als Nederland. Dit is uiteraard gerelateerd aan de strengere covidmaatregelen die gelden in elk land. Als we de standhouders vragen naar hun beleving van de beurs zijn ze opvallend positief. Behalve de zondag wat als toeristische dag wordt gezien, was de kwaliteit van de bezoekers goed. Doordat er minder volk op de beurs afkwam was er ook meer tijd voor mensen die gericht en professioneel de beurs bezoeken. Er wordt hardop gedacht of het wel zinvol is om de zondag in de toekomst nog als beursdag te behouden. De beurs zou verder kunnen professionaliseren door die dag af te schaffen en zo het toeristische karakter achter zich te laten.

Het is de bedoeling dat in 2022 weer een Interpom georganiseerd gaat worden. Vanaf dan gaat Interpom weer verder als tweejaarlijkse beurs in de even jaren.In 2022 staat de beurs gepland op 27,28 en 29 november in Kortrijk Xpo

Klik hier voor de fotoreportage


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.