Uitzendbureau zet opnieuw gerichte vaccinatiecampagne voor arbeidsmigranten op

GGD Limburg-Noord en OTTO Work Force hebben, net als afgelopen zomer, de krachten gebundeld voor een gerichte vaccinatiecampagne onder arbeidsmigranten. Internationale werknemers die in Nederland een burgerservicenummer aanvragen, worden vanaf nu meteen een vaccinatie voor Covid-19 aangeboden. Zo kunnen mensen die uit het buitenland hierheen komen om te werken, meteen geprikt worden. Met dit initiatief willen beide partijen de drempel verder verlagen om een vaccinatie te nemen en hiermee bijdragen aan een hogere vaccinatiegraad in Nederland. 
 
Inmiddels kan iedereen overal in Nederland zonder afspraak geprikt worden. Maar ondanks de goede voorlichting op ‘prikken zonder afspraak’ vinden arbeidsmigranten in Nederland onvoldoende hun weg naar de vaccinatiecentra. Daarom start op initiatief van GGD Noord-Limburg de nieuwe gerichte vaccinatieaanpak waarbij nieuwe medewerkers direct bij aanvraag van hun BSN bij de Gemeente Venlo de mogelijkheid krijgen om een vaccinatie tegen Covid-19 te ontvangen. Hierbij krijgen de mensen ter plekke ondersteuning en uitleg in hun eigen moedertaal. 
 
Op 2 december van 9:30 tot 15:00 uur zal een eerste pilot gedraaid worden met medewerkers van OTTO Work Force. “Veel bedrijven in de regio Noord-Limburg zijn afhankelijk van arbeidsmigranten die bijvoorbeeld zorgen dat Nederlandse groenten geoogst worden en online bestelde pakketjes op tijd verzonden worden. Het is hierbij belangrijk om ook aan de gezondheid te denken. We zullen de medewerkers in de dagen voorafgaand aan de vaccinaties goed gaan voorlichten over corona in Nederland en de effecten van een vacinnatie,” legt Frank van Gool, CEO van OTTO Work Force, uit. Zowel OTTO Work Force als de GGD hopen op een succesvolle campagne zodat het intitiatief verder kan worden uitgebreid. 
 
Afgelopen zomer was het drie maanden durende mobiele vaccinatiecentrum de eerste samenwerking tussen OTTO en de GGD. Ruim 4000 OTTO medewerkers zijn in de rondreizende vaccinatietrailer gevaccineerd.
 
De internationale medewerkers uit Oost-Europa werken vaak in ploegendienst en wonen veelal op gezamenlijke woonlocaties, waardoor juist ook deze groep goede bescherming verdient tegen de gezondheidsrisico’s van het coronavirus. De vaccinatiegraad in de herkomstlanden in Oost-Europa ligt op een substantieel lager niveau dan in Nederland. “Dat beeld hebben wij ook op basis van de gesprekken met onze medewerkers. Naar schatting is ongeveer 60% nu gevaccineerd. Dat is behoorlijk lager dan de vaccinatiegraad in Nederland. Het goede nieuws is wel dat ruim 20% van hen hier alsnog interesse voor heeft. Hier is dus nog zeker winst te behalen,” concludeert Van Gool.

Bron: OTTO Work Force


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.