Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
FreshControl bereikt mijlpaal bij EFP International

12.000 keurrapporten aangemaakt met nieuwe app

Exporteur EFP International werkt nu ruim een jaar met de nieuwe QC app, FreshControl, waarmee ze hun partijen digitaal kunnen keuren. Afgelopen maand heeft EFP een mijlpaal bereikt met maar liefst 12.000 keurrapporten . Algemeen directeur Ferry van der Leek spreekt over de positieve effecten op het keur- en verkoopproces.De nieuwe QC app
FreshControl is de nieuwe applicatie voor AGF-bedrijven of groente- en fruittelers om partijen efficiënt en accuraat te keuren. Met deze app maken kwaliteitsmedewerkers overzichtelijke keurrapporten inclusief foto’s door middel van een smartphone of tablet (Apple en Android). De keurrapporten worden opgeslagen in de cloud en kunnen vervolgens intern en extern gedeeld worden met de FreshControl app of website via onder andere WhatsApp, Microsoft Teams of e-mail. De app kan los gebruikt worden maar kan ook met ieder modern ERP-systeem gekoppeld worden, waardoor alle partij-informatie automatisch in de app terecht komt.

Afname in klachten
Sinds EFP gebruikmaakt van de app, die gekoppeld is aan hun ERP-systeem, hebben zij meer dan 12.000 rapporten gemaakt. Ferry van der Leek: “Voorheen keurden we met een module binnen ons ERP-systeem, maar dat was erg omslachtig en arbeidsintensief. Hierdoor was de drempel voor het personeel hoog om het echt te gebruiken. FreshControl is veel gebruiksvriendelijker. Iedereen is in staat om een goed keurrapport te maken, ongeacht de computerkennis. We maken intensief gebruik van de app en hebben in korte tijd deze mooie mijlpaal bereikt.”Van 90% van de partijen die binnenkomen maakt het bedrijf nu een keurrapport. Deze rapporten worden gedeeld met zowel klanten als leveranciers, waardoor de communicatie is verbeterd. John Voois, keurmeester bij EFP: “Nu we professionele keurrapporten met foto’s en opmerkingen sturen naar de klant, kunnen ze beter beslissen of ze een partij willen of niet. Hierdoor is het aantal klachten afgenomen. Het verschil is dat we voorheen alleen losse foto’s lieten zien van een product, terwijl we nu een compleet rapport meesturen inclusief gewichten, temperatuur en alle bevindingen. Dit maakt het voor de klant veel duidelijker en het komt professioneel over.”

Kwaliteitsinspectie kan sneller en efficiënter
De oprichters van FreshControl, Roland Loykens en Julian de Wit, hadden een duidelijke doel bij de oprichting van de app in 2020. “Veel AGF-bedrijven keuren nog met lijstjes in Excel, e-mail of zelfs op papier, waardoor keuren een tijdrovend en omslachtig proces is. Bovendien is het lastig om de data inclusief foto’s netjes centraal op te slaan en terug te vinden. Wij zagen de kans om kwaliteitsinspecties sneller en efficiënter te maken en zijn de app gaan ontwikkelen”, aldus Loykens.

Beide oprichters zijn ICT’ers en hebben jarenlange ervaring in de AGF-sector. Ze zijn nauw betrokken bij de sector en weten wat er speelt. Loykens: “We vinden het belangrijk dat de app echt toegevoegde waarde biedt voor bedrijven, daarom zijn we heel betrokken bij onze klanten en werken wij met een gratis proefperiode. Dankzij hun input wordt FreshControl continu doorontwikkeld en verbeterd, zodat de app aansluit op de wensen van de klant.”
Voor meer informatie:
Roland Loykens
FreshControl

Tel: +31 (0)85 401 59 68
[email protected]
www.freshcontrol.app

Publicatiedatum: