Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Boeren en tuinders pakken opnieuw uit met Kerst

Op 17, 18 en 19 december pakken Nederlandse boeren en tuinders voor het tweede jaar op rij uit met Kerst. In het hele land worden tijdens de decembermaand sfeervolle activiteiten georganiseerd om voor een lichtpuntje te zorgen nu het land weer te maken heeft met coronamaatregelen. Het is een initiatief van ZLTO, LTO Noord, Boert Bewust en Team Agro NL. 

Op verschillende plekken in Nederland organiseren boeren en tuinders in december kerstactiviteiten voor iedereen, van jong tot oud. Van verlichte boerderijroutes tot een boerenbingo in de stal en van een tractortocht tot boerenkerstmarkten op het erf bij boeren en tuinders. En niet te vergeten: koop of adopteer een kerstboom bij de kweker in de buurt. Er is van alles te zien en te beleven op het verlichte platteland in het weekend van 17, 18 en 19 december en in de kerstvakantie.

Voedsel verbindt
Jeannette van de Ven, ZLTO-bestuurder portefeuille maatschappij: “Kerst is traditiegetrouw voor de hele familie een feest van samenzijn. Lekker eten staat daarbij centraal. Voedsel verbindt. Jong en oud. Stad en land. De donkere dagen rondom Kerst nodigen uit tot bezinning en bezieling. En vooral tot gezelligheid, rust en ontspanning met elkaar. Dat begint bij de boer en tuinder. Zij openen hun stallen, kassen, erven en boerderijwinkels voor 101 sfeervolle kerstactiviteiten.”

Tweede jaargang
Het is dit jaar de tweede editie van ‘boeren en tuinders pakken uit met Kerst’. Het initiatief is gestart tijdens de Kerst van 2020 om voor vrolijkheid te zorgen in sombere tijden. Juist nu het land weer te kampen heeft met nieuwe maatregelen vinden boeren en tuinders het belangrijk om opnieuw voor een lichtpuntje te zorgen tijdens deze dagen.

Boerenkerst
De actie wordt uiteraard geheel coronaproof en volgens de RIVM-richtlijnen georganiseerd. Op www.boerenentuinderspakkenuitmetkerst.nl zie je in één oogopslag waar en welke activiteiten georganiseerd worden en kun je je eenvoudig aanmelden.
 
Bron: ZLTO

Publicatiedatum: