Vrachttarieven reefercontainers zullen in 2022 verder stijgen

Volgens de recent gepubliceerde Reefer Shipping Forecaster van Drewry wordt verwacht dat de vrachttarieven voor koelcontainers tot 2022 zullen stijgen, sneller dan eerdere prognoses en dan de verwachtingen voor de vrachttarieven voor droge containers, aangezien het koelcontainervervoer zich herstelt van een vlak 2020 en de slots voor containerschepen schaars blijven.

Drewry's Global Reefer Container Freight Rate Index, een gewogen gemiddelde van de tarieven op de top 15 diepzee handelsroutes voor koelcontainers, steeg met 48% in het jaar tot het derde kwartaal van 2021 en tegen het einde van het vierde kwartaal zullen deze stijgingen naar verwachting oplopen tot maar liefst 55%.

In het kielzog van de droge lading volgen de reefervrachttarieven elkaar op, nu exploitanten de risico-/inkomstenverwachtingen voor gekoelde lading bijstellen in het licht van de hogere systeemkosten en operationele uitdagingen, zoals langere verblijftijden in overslaghavens en langere cyclustijden voor containermaterieel.

Bron: hellenicshippingnews.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.