Nigeriaanse uientelers lanceren nieuwe groengekleurde netzakken om verlies na oogst tegen te gaan

Nigeriaanse uientelers gaan nieuwe netzakken gebruiken om verliezen na de oogst te beperken. Het was de National Onion Producers, Processors and Marketers Association of Nigeria (NOPPMAN) die nieuwe netzakken voor de opslag van uien introduceerde. De zakken, die de conventionele nylon- en jutezakken vervangen, zullen de verliezen na de oogst verminderen. De vereniging heeft de zakken maandag in Sokoto aan haar leden voorgesteld.

NOPPMAN-voorzitter Aliyu Maitasamu: "Wij werken samen met een bedrijf om het gebruik van de verbeterde en gestandaardiseerde verpakking te bevorderen. Het gebruik van de zak zal ook de uniformiteit van de uienverpakking in heel Nigeria bevorderen. Het zal de Nigeriaanse ui ook wereldwijd uniek maken in termen van merknaam en verpakking. Wij willen onze uien in een merkvorm verkopen en daarom hebben wij gekozen voor de groene kleur die welbekend is bij Nigeria."

De NOPPMAN-voorzitter legde uit dat de nieuwe zak de bewaring van de ui zou bevorderen, de houdbaarheid zou verbeteren en de kwaliteit tijdens de opslag zou verhogen.

Bron: gazettengr.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven