Fraikin neemt eerste volledig elektrische koelwagen in België in gebruik

Fraikin, een Europees bedrijf voor verhuur en transport van commerciële voertuigen, is de eerste in België die de door Thermo King gekoelde elektrische MAN e-TGE-bestelwagen in gebruik neemt.

Thermo King, gespecialiseerd temperatuurgecontroleerd transport, heeft aangekondigd dat de Fraikin Group zijn verhuurwagenpark uitgebreid heeft met elektrisch aangedreven MAN eTGE-bestelwagens die gekoeld worden met Thermo King E-200-units.

"We hebben een langdurige relatie met Thermo King en Gradius en we wisten dat we konden rekenen op hun steun en expertise bij het selecteren van de beste koeltechnologie voor een elektrisch aangedreven bestelwagen", zegt Cyriel Vrijders, Commercial Director Benelux bij Fraikin. "We hebben de nieuwste technologische innovaties nauwlettend gevolgd en waren ervan overtuigd dat we door samen te werken aan de toenemende interesse van onze klanten in emissievrij, elektrisch gekoeld transport zouden kunnen voldoen."

"Onze expertise op het gebied van elektrificatie heeft Thermo King gepositioneerd als een vertrouwde partner. Projecten als deze met Fraikin maken ons er trots op dat onze innovaties helpen om duurzaam transport te bevorderen en de ecologische voetafdruk van klantactiviteiten te verkleinen", zegt Samer Hawat, Area Sales en Service Manager Benelux bij Thermo King. "Elk van de partijen die betrokken zijn bij dit project, van Fraikin tot Gradius en MAN, hebben hun competenties samengebracht in geweldig teamwork. Dat maakte deze nieuwe milieuvriendelijke oplossing mogelijk en beschikbaar voor vervoerders in heel België."

De E-200, die door een omvormer worden aangedreven, levert (in tegenstelling tot typische directe aandrijfoplossingen ontworpen voor dieselverbrandingsmotoren) een constante capaciteit en kan naadloos samenwerken met elektrisch aangedreven voertuigen. De units gepatenteerde energiebeheer draagt bij aan lagere energieconsumptie, verhoogde voertuigautonomie en hogere efficiëntie en betrouwbaarheid. Om hold-over-capaciteit te garanderen en dat het elektrische voertuig 8 uur per dag verse en diepgevroren leveringen kan uitvoeren, is de bestelwagen is uitgerust met een extra 11 kW-batterijpakket. 

Voor meer informatie:
Thermo King
www.europe-thermoking.com  


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven