Indiase Indore-district breidt uienareaal met 11% uit

De oogst van Indiase uien kan dit jaar een nieuw hoogtepunt bereiken aangezien het areaal is toegenomen. Volgens officiële gegevens is het areaal in het district Indore in de afgelopen twee jaar met meer dan 11% toegenomen tot ruim 14.000 hectare. In Madhya Pradesh is het areaal uienteelt sinds 2018-19 met ongeveer 22 procent uitgebreid tot ongeveer 180.000 hectare. De gemiddelde geschatte productiviteit  is ook naar ongeveer 30 ton uien per hectare gestegen.

Een ambtenaar van het tuinbouwdepartement zei: "Madhya Pradesh is de op een na grootste producent van uien geworden. Het areaal is aanzienlijk toegenomen. Malwa is een van de belangrijkste uienteeltgebieden van de staat."

Volgens de ambtenaar hebben de uientelers in het lopende seizoen in Madhya Pradesh tot dusver ongeveer 76.000 hectare ingezaaid, waarvan 1.292 hectare in het district Indore.

Bron: timesofindia.indiatimes.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.