Kansen voor Pakistaanse uienexport

Pakistan staat met ongeveer 138.000 ha en 1,8 mln ton uienteelt op de 6e en 9e plaats wat respectievelijk het mondiale uienareaal en de uienopbrengst betreft. Dat is 2,1% van het mondiale uienareaal en 1,9% van de wereldwijde uienproductie. Dit werd meegedeeld door de minister van Nationale Voedselzekerheid en Onderzoek (MNFSR), Syed Fakhar Imam, bij de recente ondertekening van het memorandum van overeenstemming voor de uienexport van Pakistan naar China.

Over het geheel genomen vertegenwoordigt de Pakistaanse uienexport minder dan 10% van de totale teelt van het land, zoals blijkt uit de meest recente statistieken van de Voedsel- en Landbouworganisatie van de Verenigde Naties (bijgewerkt in 2019), die wijzen op een groot potentieel dat nog onbenut blijft.

De Pakistaanse uienteelt is sterk afhankelijk van het klimaat. In 2020 bijvoorbeeld stegen de uienprijzen sterk toen het land te kampen kreeg met een tekort aan uien als gevolg van een reeks zware regens in de provincies Sindh en Baluchistan, waardoor de opbrengst drastisch daalde. Voor Pakistan zijn uien een essentieel nationaal levensmiddel en zelfs het verhogen van de uienimport heeft het uientekort van het land niet kunnen verlichten.

Anderzijds is er een tekort aan zaden van hoge kwaliteit in Pakistan. Er is een tekort aan zaden met een hoge opbrengst die gemakkelijk kunnen worden bewaard en beter bestand zijn tegen plagen en ziekten.

Bron: en.ce.cn


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven