Nieuw meldpunt drugscriminaliteit provincie Antwerpen: "Landbouw kwetsbare sector"

Het parket van Antwerpen heeft een een nieuw anoniem meldpunt voor drugsplantages- en laboratoria gelanceerd. Iedereen die  vermoedens heeft dat er een drugsplantage of -labo actief is in zijn of haar regio kan zich er melden. Omdat deze drugspraktijken ook kunnen voorkomen op afgelegen locaties, wil het parket ook land- en tuinbouwers optimaal informeren, zo deelt Boerenbond in een bericht over het nieuwe meldpunt.

Het meldpunt is te vinden via www.drugsplantageontdekt.be.

Kristof Aerts is communicatieverantwoordelijke van het parket van Antwerpen geeft in Boer&Tuinder, het ledenblad van Boerenbond, uitleg over de aandacht voor de land- en tuinbouw. “De landbouwsector kan beschouwd worden als een kwetsbare sector. Leegstaande stallen, loodsen of zolders zijn voor drugscriminelen ideaal om er chemische labo’s of plantages in onder te brengen. En op afgelegen locaties zorgt dat voor een pak minder kans op pottenkijkers. Daarom kloppen die drugscriminelen graag aan bij boeren en tuinders.” 

Bron: Boerenbond


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.