Aangekondigde transportstaking zorgt voor onrust bij kerstaanvoer Spaanse groenten en fruit

"Als hoofdwegen geblokkeerd worden, dreigt doemscenario lege winkels voor Kerst"

Tholen - Spaanse transportbedrijven hebben een driedaagse staking aangekondigd van maandag 20 tot en met woensdag 22 december door heel Spanje, nadat overleg op het Transportministerie over betere arbeidsvoorwaarden op niets is uitgelopen. De chauffeurs strijden onder meer voor een verplichte clausule om de prijs van diesel te herzien en betere arbeidsvoorwaarden. "Op zichzelf valt daar best iets voor te zeggen, maar niet om de drie dagen voor Kerst de wegen te blokkeren", vertelt Thomas Bos, die als agent vanuit Alicante groothandels, retailers, im- en exporteurs ondersteunt met de in- en verkoop van Spaanse groenten en fruit.

"De meeste transporteurs in onze sector weten in welke situatie we zitten en willen graag rijden. Maar het is een algehele transportstaking, dus er kan vanuit allerlei sectoren besloten worden om niet te rijden met welke vrachtwagen dan ook. En als er bijvoorbeeld een paar grote vervoerders van stukgoed de hoofdwegen en grensovergangen blokkeren, dan hebben we toch, ook buiten Spanje een groot probleem", constateert Thomas.

"De dreiging van de staking veroorzaakt veel onrust. Niemand weet of het echt gaat gebeuren, maar iedereen probeert natuurlijk zijn orders naar voren te halen, maar dat is zo eenvoudig niet. De groenten houden geen rekening met een staking. Een jaar of twintig geleden was er ook een keer een staking voor de Kerst en toen leidde het tot lege winkels voor de Kerst. Laten we hopen dat dit doemscenario geen werkelijkheid wordt."

Vrijdagavond volgt er een nieuw overleg.

Voor meer informatie:
Thomas Bos
Thomasol Gestion SL
C. Venta de la Remuda nr. 8
03560 El Campello 
Alicante - Spanje
+34 66 96 36 873
info@thomasol.eu 
www.thomasol.eu


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven