Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Ulrich Goldstein (Goldstein Agrar) over het huidige seizoen

"Beierse uienoogst zeker 25% hoger dan vorig jaar"

De uiensector in het Zuid-Duitse Beieren beschikt dit jaar over een relatief grote oogst. "We hebben zeker 25% meer volume dan vorig jaar", meldt Ulrich Goldstein, uienhandelaar in Zellingen en eigenaar van het gelijknamige familiebedrijf. 

Momenteel bevindt de uienhandel zich in rustig vaarwater. "Het aanbod is beduidend groter dan de vraag, dat zien we helaas terug in de prijs. In week 51 schiet de vraag normaliter omhoog, aangezien de consument net voor de Kerst doorgaans net wat meer inslaat dan normaal", weet Ulrich.

Kort seizoen voor Italiaanse uien
Standaard gele uien in de maten 40-60 en 50-70 worden nu veruit het meest verhandeld. De grote maten - in de Duitse handel beter bekend als Metzgerzwiebeln - blijven als gevolg van de beperkingen in de horeca duidelijk achter. Ulrich: "De verminderde vraag vanuit de horeca treft ons gelukkig nauwelijks, aangezien we het overgrote deel van onze uien verpakken voor de retail."

Zodra de lente intreedt, is men traditioneel meer op importuien aangewezen, blikt Ulrich vooruit. "Vanaf medio april-mei importeren we uien uit diverse landen verspreid over de wereld, denk bijvoorbeeld aan Australiƫ, Nieuw-Zeeland, Zuid-Afrika en Egypte. Italiaanse uien zijn daarentegen steeds korter beschikbaar en worden vandaag de dag grofweg tussen mei en juli aangeboden", schetst Ulrich de huidige ontwikkelingen binnen de uienimport.

Stabiele consumptie per hoofd van de bevolking
Het handels- en verpakkingsbedrijf Goldstein werd in 1904 opgericht en behoort daarmee tot de oudste uien- en aardappelbedrijven in de wijde omtrek. Sinds ruim 20 jaar staat Ulrich als vierde generatie aan het roer. "Zowel bij aardappelen als uien zien we gelukkig sinds enkele jaren een stabiele consumptie per hoofd van de bevolking. Laat ons hopen, dat dit ook in de komende jaren zo blijft", besluit de handelaar.

Voor meer informatie:
Ulrich Goldstein
Goldstein Agrarhandelsgesellschaft mbH
Oberbachring 4
97225 Zellingen, Duitsland
+49 9364 9908
[email protected]  
www.goldstein-agrarhandel.de