Inbreng gevraagd voor herziening On the way to PlanetProof Plantaardige producten

De criteria van het certificatieschema On the way to PlanetProof voor plantaardige producten worden in 2022 herzien. De herziening zorgt ervoor dat de criteria actueel blijven, zo stelt Stichting Milieukeur (SMK) dat alle belanghebbenden heeft uitgenodigd om aandachtpunten in te brengen.

Doel herziening
De herziening van 2022 heeft als doel om de criteria waar nodig aan te passen, zodat de ambitie en haalbaarheid van het schema gewaarborgd blijven. Daarnaast wordt het schema op een aantal punten geactualiseerd, waaronder de lijsten van toegestane gewasbeschermingsmiddelen.

Vanwege de internationale toepassing van het schema zal SMK ook onder buitenlandse belanghebbenden inbreng verzamelen en de voorstellen door een internationaal samengestelde begeleidingscommissie laten toetsen. Het herziene certificatieschema zal ingaan op 1 januari 2023.

Inbreng leveren
Heeft u suggesties voor verbetering van het certificatieschema? Breng deze dan in via het online formulier, vóór donderdag 20 januari 2022. U kunt daarbij aangeven of u bereikbaar bent voor vragen, en of u op de hoogte gehouden wilt worden van de herzieningsprocedure en de openbare consultatie.

Bron: SMK


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.