Henk Staghouwer wordt nieuwe minister van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit

Henk Staghouwer wordt de nieuwe minister van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit. Hij is net als zijn voorgangster, Carola Schouten, lid van de ChristenUnie. Staghouwer is momenteel gedeputeerde in de provincie Groningen.

Daarbij is hij verantwoordelijk voor de portefeuilles 'Bovengrond', 'Landbouw en visserij', 'Natuur en landschap', 'Wadden en Waddenfonds', 'Internationalisering' en het 'gebied Noord-Groningen'. Die functie bekleedt hij sinds 2013. Daarvoor was hij eigenaar van bakkerijzaken.

Omdat Nienke Homan per 1 december 2021 is gestopt als gedeputeerde in Groningen neemt Henk Staghouwer tijdelijk een aantal onderdelen over uit haar portefeuille, totdat er een opvolger is benoemd. Het betreft de thema's 'Klimaatadaptatie' en 'Water'. Daarnaast vervangt hij haar als vaste vertegenwoordiger in de aandeelhoudersvergadering van het Waterbedrijf en als lid van de bestuurlijke adviescommissie 'Ruimtelijke ontwikkeling, water en wonen' van het Interprovinciaal Overleg.

Bron: Christen Unie


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.