Subsidie voor ontwikkeling draagbare massa-spectrometer tegen voedselverspilling

10 Nederlandse start-ups haalden in totaal € 64 miljoen aan financiering binnen in de 2e ronde van 2021 van het vernieuwde European Innovation Council (EIC) Accelerator programma. Dat heeft de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland bekendgemaakt.

Onder de start-ups is Next Generation Sensors, dat een draagbare massa-spectrometer maakt om al heel vroeg in de agri-foodketen contaminaties te detecteren. Bekijk alle 10 start-ups hier. 

EIC Accelerator programma
Het subsidieprogramma is onderdeel van Horizon Europe, het overkoepelende programma van de Europese Commissie (EC) die het concurrentievermogen van Europa wil vergroten door wetenschap en innovatie te stimuleren. 

De European Innovation Council (EIC) ondersteunt innovatieve bedrijven: van fundamenteel onderzoek tot start-ups en scale-ups. De EIC richt zich op deep-tech innovaties. Het EIC Accelerator programma is hier een onderdeel van. Dit pogramma heeft als doel om individuele bedrijven te helpen om baanbrekende innovaties met een hoog risico en grote impact door te ontwikkelen, op te schalen en op de markt te brengen.

Bron: RVO


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven