Sjalottenteelt in Frankrijk:

Interfel hernieuwt interprofessionele overeenkomst

Interfel, de Franse interprofessionele AGF-vereniging, heeft op 1 januari 2022 de hernieuwing aangekondigd van de interprofessionele overeenkomst omtrent het telen van sjalotten. Met deze overeenkomst is en blijft de kwaliteit van deze typisch smakende producten voor Franse consumenten gegarandeerd.

Als gevolg van het feit dat de hele Franse AGF-sector bij dit initiatief is betrokken, is de inhoud van deze overeenkomst omtrent het telen van sjalotten zich verder aangepast en is dit wederom een bevestiging van de wens om enkel ​​nog kwaliteitsproducten aan te bieden.

Sjalotten met een maat groter dan 55 mm mogen, net als voorheen, niet op de versmarkt worden afgezet, niet op de versmarkt in Frankrijk, maar ook niet op die van andere Europese landen.

Het doel van deze hernieuwde overeenkomst is om door te gaan met het benadrukken van de kwaliteit van deze unieke in Frankrijk geteelde producten en verwarring met andere visueel vergelijkbare producten als échalions en uien te voorkomen.

De overeenkomst, ondertekend op 26 mei 2021, is in werking getreden op 1 januari 2022 en is 3 jaar geldig: van 2022 tot en met 2024. De overeenkomst wordt voor dezelfde periode verlengd bij een interministerieel besluit dat is gepubliceerd in het Franse Staatsblad.

Klik hier voor meer informatie over de overeenkomst.

Voor meer informatie: 
interfel.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven