Kees van den Bosch, Freeland:

"Echt winterweer zou de afzet van kookgroenten nog aan de gang kunnen krijgen"

Tholen - De twee voorgaande jaren was er vanwege Corona veel meer interesse in de zogeheten kookgroenten, constateert Kees van den Bosch van vollegrondsgroentenhandel Freeland. Hij weet wel een oorzaak. "Het ontbreekt dit jaar aan een echte winter. Goed winterweer zou de boel aan de gang kunnen krijgen."

"De hele wintergroentenafzet loopt een beetje traag. De preimarkt was sinds de kerstdagen weer wat opgeleefd, maar vorige week weer helemaal in elkaar gezakt. Prijzen zijn nu erg laag en afzet vinden is een lastig verhaal", vertelt Kees.

"Ook de afzet van de pompoenen verloopt langzaam. Er zijn nog meer Hollandse pompoenen op de markt dan verwacht en dat zorgt voor een latere start van de importpompoenen. Wel kan de import, voornamelijk uit Egypte, nu op elk moment gaan beginnen."

"De afzet van knolselderij loopt redelijk door, maar ook die afzet zou er met winterweer een stuk beter voor staan. De markt voor Chinese kool hobbelt ook gewoon door. Wortelen worden verkocht voor 20 cent in de zak, dus dat is ook niets bijzonders."

"En die tamme markt geldt voor meer producten. Over de hele linie is het rustig. En aangezien de koude winter niet echt meer los lijkt te barsten, zetten we onze zinnen maar op een goed voorjaar."

Voor meer informatie:
Kees van den Bosch
Freeland B.V.
Nijbracht 126
7821 CE Emmen
0591 670570
kees@freeland.nl     
www.freeland.nl  


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven