Lechelle Earl - Onions Australia

"Sterke binnenlandse prijs, export moeilijk vanwege transportbeperkingen"

De uienoogst in Queensland is al klaar, terwijl die in Victoria nog bezig is en Zuid-Australië, Tasmanië en West-Australië de komende twee maanden nog in volle gang zullen zijn.

"De volumes zijn goed en we zouden het geraamde volume van 250.000 ton moeten halen, hoewel Tasmanië een beetje achterblijft bij de volumes van 2021 en Zuid-Australië marginaal achterblijft bij de recordvolumes van vorig jaar, maar de kwaliteit is goed," aldus Lechelle Earl, CEO van Onions Australia.

"In Queensland en New South Wales is de oogst enigszins aangetast door regen en storm, maar de rest van het land heeft niet veel schade ondervonden."

De prijzen op de binnenlandse markt zijn goed, maar de export ondervindt problemen bij de toegang tot de scheepvaart, omdat er een sterke vraag is, maar niet veel beschikbare laadruimte. Het grootste deel van de uienexport gaat naar Zuidoost-Azië.

"Er zou vraag kunnen zijn naar Australië om in te stappen en sommige markten te bevoorraden die Nieuw-Zeeland traditioneel bevoorraadt, maar ook hier zal het probleem de toegang tot de verscheping zijn."

Voor meer informatie:
Lechelle Earl
Onions Australia
lechelle@onionsaustralia.org.au
www.onionsaustralia.org.au


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven