Reinhard Krebbers, Wilhelm Weyers:

"Dankzij onze optische sorteermachine verlaat geen enkele intern defecte aardappel ons pand"

Tholen - De Duitse aardappelgroothandel Wilhelm Weyers uit Weeze investeerde afgelopen jaar in een nieuwe optische aardappel-sorteermachine van Elisam. Bedrijfsleider Reinhard Krebbers is trots op deze noviteit. "Tot nu toe was de realiteit dat aardappelen alleen op externe kwaliteit gesorteerd werden. Dankzij onze optische sorteermachine verlaat geen enkele intern defecte aardappel ons pand. Dat is uniek in de wereld en daar zijn we best trots op."

Tot voor kort konden sorteerders geen enkele garantie geven over interne kwaliteit, terwijl veel interne gebreken niet zichtbaar zijn aan de buitenkant. Je kunt moeilijk elke aardappel gaan opensnijden en ook steekproeven bieden geen garanties. De Ellips Grading Software maakt gebruik van de Light Transmission Technology en stelt sorteerbedrijven in staat om volledig door de aardappel heen te kijken, dus niet alleen door een beperkt deel van de schil. De machine 'snijdt' de aardappelen virtueel in stukken om de interne kwaliteit te onderzoeken. Hierdoor worden ziektes en defecten razendsnel herkend.

De kwaliteit van de aardappelen neemt in sommige delen van de wereld af als gevolg van de klimaatverandering. Gevolg hiervan is dat de verwerkingscapaciteit afneemt en er meer medewerkers nodig zijn voor de sortering. "Er was geen beter jaar denkbaar om met de Elisam-machine te beginnen dan dit jaar", constateert Krebbers. "Door de slechte kwaliteit van de aardappelen hadden we anders acht tot tien mensen in de sortering nodig gehad, terwijl het alleen maar lastiger wordt om betrouwbare werknemers te vinden."

Voor meer informatie:
Wilhelm Weyers GmbH
Holtumsweg 16b
47652 Weeze
Tel: +49 2837 571 
wilhelmweyers@wilhelmweyers.de    
www.wilhelmweyers.de/index.php   

Ellips
Esp 300
5633 AE Eindhoven
Tel: +31 40 245 6540
info@ellips.com
www.ellips.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven