Indiase deelstaat Gujarat verwacht recordoogst uien in maart

In maart wordt een recordoogst aan nieuwe uien verwacht op de markten van de Indiase deelstaat Gujarat. Er is dit jaar 200 procent meer geteeld dan gemiddeld en 146 procent meer dan het jaar daarvoor. Dit betekent dat de consumenten dit jaar, vooral in het zomerseizoen, geen traan zullen laten bij het kopen van uien in bulk.

Amreli en Bhavnagar in Saurashtra zijn de twee belangrijkste districten waar uien worden geteeld. De boeren hier telen 40 procent witte uien en 60 procent rode en gele uien die worden geconsumeerd door consumenten en worden bereid in restaurants. De witte variëteit wordt na dehydratatie geëxporteerd.

Een uienteler uit Savarkundla in het district Amreli: "Dit jaar hebben de telers voldoende water opgeslagen dankzij de goede regens van vorig jaar. Het grondwater tijdens de zomer bleef ongebruikt omdat er geen elektriciteit was als gevolg van de cycloon en dus hebben we ook deze keer goed grondwater. Vandaar dat de boeren dit jaar uien hebben geteeld."

In Mahuva en Bhavnagar, de grootste mandis van de deelstaat waar uien worden verhandeld, zijn de nieuwe oogsten al op de markt aan het komen. Volgens de handelaren hebben inmiddels ongeveer 50.000 à 60.000 zakken van 50 kg rode uien en 25.000 zakken witte uien de markt bereikt.

Bron: timesofindia.indiatimes.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven