Tholen - Ook uienverwerkingsbedrijf Snebo, met vestigingen in Ossendrecht en Orchowo, heeft een actie op touw gezet om de slachtoffers in Oekraïne te helpen. "Ik ben ingehaakt op het initiatief van onze collega Grant Saakian. Zij zitten dichtbij het getroffen gebied en hebben daar een actie opgezet om de mensen zoveel mogelijk te helpen. Voor ons was het dan ook vanzelfsprekend om vanuit Nederland onze hulp aan te bieden", vertelt Amanda Snepvangers.

"Er rijden dagelijks vrachtwagens af en aan, waarmee we spullen kunnen versturen van Nederland naar Polen. De spullen worden ingezameld bij Snebo in Ossendrecht en gaan met transport naar Orchowo (Polen), waar eveneens spullen worden ingezameld. Vanuit daar gaan de spullen naar Oekraïense vluchtelingen die door Snebo naar Polen gehaald zijn of direct naar het getroffen gebied in Oekraïne", vertelt Amanda.

"We richten ons vooral op de volgende noodzakelijk producten, zoals melkpoeder voor baby's, luiers, hygiëneproducten voor kinderen, kleding voor kinderen tot 5 jaar, voedingsmiddelen met een lange houdbaarheid, sanitaire producten, pijnstillers, verband en ontsmettingsmiddelen. Graag onaangebroken, gewassen en degelijke spullen."

Er mogen spullen gebracht worden van maandag tot woensdag tussen 9.00 tot 17.00 uur aan de Armendijk 3 te Ossendrecht. Dan gaat het donderdag met de vrachtwagen op transport. Dit herhaalt zich volgende week opnieuw. We hopen de komende dagen veel spullen binnen te krijgen die nodig zijn voor de slachtoffers van deze vreselijke gebeurtenissen!"