Geen dodelijke ongevallen bij werk in Nederlandse glastuinbouw 2021

In 2021 betreurde de agrarische en groene sector in Nederland tien dodelijke ongevallen. Dat zijn er twee meer dan in 2020, toen Stigas acht slachtoffers telden. 

Van de tien ongevallen betrof het drie keer een werknemer, twee keer een vrijwilliger, twee keer de ondernemer zelf, en in de overige gevallen een kind, een gezinslid en een derde. De oorzaak was in vijf gevallen een machine (sorteermachine, voermachine, een heftruck en twee keer een shovel). Verder vonden er ongevallen plaats met een mestsilo (mestgassen), een vallende hooibaal, een paard, een stier en tijdens het rietbranden.

De meeste ongevallen vonden plaats in de dierhouderij: twee in de rundveehouderij, twee in de varkenshouderij, een in de melkveehouderij en een keer in de paardenhouderij. Verder was er een dodelijk ongeval in de sectoren akkerbouw, fruitteelt en bos en natuur. 

Aantal dodelijke ongevallen* afgelopen 10 jaar naar oorzaak. *Het betreft alle dodelijke ongevallen tijdens het werk van werkgevers/ondernemers, werknemers, gezinsleden, vrijwilligers, erfbezoekers en omstanders. Vanaf 2013 is de sector geregistreerd.  

Percentage dodelijke ongevallen* afgelopen 9 jaar naar sector. *Het betreft alle dodelijke ongevallen tijdens het werk van werkgevers/ondernemers, werknemers, gezinsleden, vrijwilligers, erfbezoekers en omstanders. Vanaf 2013 is de sector geregistreerd. Bron: Stigas 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven