Vegi bowls zijn hip! De millenium generatie kiest voor smakelijk en gezond. Tijdens de Fruit Logistica presenteert Bejo eigentijdse, smakelijke en gezonde vegi bowls die daar perfect bij aansluiten. We brengen Tasty, Healthy en Purple Power bowls onder de aandacht, met uiteraard de juiste rassen voor de type bowls. De Bejo tasty bowl bevat Bejo’s snackrassen in wortel, koolrabi, radijs, bleekselderij, ui en witte kool. Gezamenlijk geven zij een ware smaaksensatie in de mond.

Purple power, de gezondheidsboost
Onder het Purple Power concept toont Bejo haar paarse groenten met een hoog gehalte aan nutriënten. Daaronder ook het eerste 100% mannelijke paarse asperge ras in de wereld Erasmus. De Erasmus heeft een zoete smaak en is prima rauw te eten. Hij wordt gepositioneerd als salade-asperge, maar je kunt hem ook prima roerbakken, wokken of barbecueën. Purple Power bevat echter ook andere rode en paarse rassen. Deze worden niet alleen gekarakteriseerd door hun prachtige kleur, maar ook door het hoge niveau van vitamines en antioxidanten die zij bevatten, welke belangrijke gezondheidsvoordelen bieden. Mis de kans niet om deze nieuwe introducties in het Purple Power concept te zien en te proeven!

Redi, ontdek een nieuwe sensatie
Redi is een concept voor paarse sprouting broccoli, dat gezonde inhoudsstoffen combineert met een uitzonderlijke smaak op een originele manier. Redi is zachter van textuur en verfijnder van smaak dan de alternatieven op de markt. Bejo zet hierbij in op samenwerking met de keten en in het bijzonder de retailer. Ter inspiratie is er gewerkt aan een promotielijn, die onder meer een duurzame verpakking bevat. Er is al interesse getoond vanuit diverse category managers, maar ook chef-koks zijn gecharmeerd van Redi.

Biologisch assortiment van Bejo steeds sterker
De vraag naar biologische zaden groeit nog altijd. Bejo heeft haar biologische assortiment verder uitgebreid. Op het moment voeren we een groeiend assortiment van ruim 35 gewassen en meer dan 170 rassen. Met biologisch zaad dragen wij bij aan een duurzame productieketen voor gezond en smakelijk voedsel, RIGHT from the START.

Een inzicht in smakelijke en gezonde groenten tijdens Fruit Logistica’s Future Lab
Een gezonde levensstijl is vooral in deze tijden een uitdaging, dus gezonde en smakelijke groenten zijn van belang. Wat doet een zaadveredelingsbedrijf op het gebied van inhoudsstoffen en smaak van haar groenten, welke onderzoek is van belang? Hoe zet je smakelijke gezonde groenten in de markt voor de consument? Mocht je meer willen weten over dit interessante onderwerp, woon dan de presentatie van Bejo’s Food & Value Chain Manager Daniëlle Bruin bij op dinsdag 5 april om 15.00 uur (tijdens Fruit Logistica’s Future Lab).

Inspireren
Naast onze nieuwe groenteconcepten, bieden wij ook eerder geïntroduceerde innovatieve concepten  voor partners in de groenteketen aan. Coolwrap is inmiddels bij velen bekend en is inmiddels ook verkrijgbaar in supermarkten. Deze speciale witte kool is een mooi voorbeeld van een concept waar nieuwe gebruiksmogelijkheden en recepten in worden uitgewerkt. Ook onze concepten Kohrispy koolrabi snacks en Krunchelly celery sticks krijgen een podium in de stand.

Specialisten
Een team van specialisten ontmoet u graag op stand B-15 in hal 1.2 om kennis te delen over de laatste markt- en productontwikkelingen en om te ontdekken hoe onze concepten en rassen van toegevoegde waarde kunnen zijn.

Voor meer informatie:
Daniëlle Bruin
Bejo 
Trambaan 1 
1749 CZ  Warmenhuizen 
+31(0)226 396 162 
d.bruin@bejo.nl 
www.bejo.nl