Honduras geeft geen toestemming voor invoer van uien

Het Hondurese ministerie van Landbouw deelde mee dat, na een vergadering met uienproducenten en -importeurs, de invoer van dit product niet is toegestaan en dat de voorkeur zal worden gegeven aan de nationale productie, waarvan het seizoen van januari tot juli loopt.

"De overeenkomst tussen producenten en importeurs zal worden nageleefd, en dit garandeert ook dat de prijs van dit product niet zal stijgen", verzekerde de ondersecretaris Roy Lazo. "Op dit ogenblik heeft het ministerie geen toestemming gegeven voor invoer die van invloed zou kunnen zijn op de aankoop van de in Honduras geteelde uien, zodat de producenten gerust kunnen zijn", merkte hij op.

Lazo verzekerde dat het ministerie, als bemiddelaar, bereid is de tussen producenten en importeurs gesloten overeenkomsten te respecteren en ervoor te zorgen dat deze worden nageleefd.

De ambtenaar bevestigde dat de strategie die het agentschap zal ontwikkelen om de prijzen van deze groente te kunnen handhaven, bestaat in het gebruik van organische en biologische meststoffen om de kosten daarvan te drukken.

Deze vergaderingen zijn het gevolg van de bezorgdheid van de producenten over de prijsdaling van vorige week als gevolg van de invoer van uien uit Nederland in Honduras.

Bron: latribuna.hn


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven