Asia Fruit Logistica verhuist voor de editie van 2022 van haar traditionele locatie in Hongkong naar Bangkok en vindt plaats op 2-4 november 2022 in het Queen Sirikit National Convention Center (QSNCC).

In dit beurscentrum van wereldklasse in Bangkok vond in 2007 de allereerste editie van Asia Fruit Logistica plaats. De moderne faciliteit heeft onlangs een upgrade ondergaan die vele miljoenen dollars heeft gekost, waardoor de ruimte vijf keer zo groot is geworden en er geavanceerde technologie en diensten zijn toegevoegd. Dat maakt QSNCC volgens de organisatie 'tot de ideale locatie als Azië's nummer één internationale vakbeurs voor AGF', die in 2022 haar 15e verjaardag viert.

De verhuizing naar Bangkok dit jaar is niet permanent: Thailand is dit jaar de beste plaats in Azië om een in-person Asia Fruit Logistica te organiseren vanwege de strikte Covid-reisbeperkingen die in Hong Kong en China van kracht blijven.

"Aziatische AGF-marktdeelnemers zijn wanhopig om elkaar weer persoonlijk te ontmoeten en door Asia Fruit Logistica dit jaar in Bangkok te organiseren, kunnen we een fysieke beurs organiseren," zegt David Axiotis, uitvoerend directeur van Asia Fruit Logistica.

"De wereldwijde AGF-sector kan elkaar weer face-to-face ontmoeten in Azië tijdens Asia Fruit Logistica in november 2022. Dit is een unieke kans om opnieuw contact te leggen met de markt en om nieuwe zaken te ontwikkelen met nieuwe contacten op topniveau.

Asia Fruit Logistica 2022 wordt zoals altijd gehouden naast het Asiafruit Congres, de plaats bij uitstek om de beste informatie te krijgen over elk aspect van de AGF-sector in Azië," voegde Axiotis eraan toe.

Quarantaine-vrije toegang
Thailand heeft zijn Test and Go-programma voor volledig gevaccineerde reizigers hervat op 1 februari 2022. Dit betekent dat internationale bezoekers gemakkelijk en comfortabel Asia Fruit Logistica kunnen bijwonen.

Volgens het huidige Test and Go-programma kunnen volledig gevaccineerde reizigers vanuit elk land ter wereld per vliegtuig reizen en zijn zij vrijgesteld van quarantaine: zij moeten bij aankomst in een door de overheid erkend (SHA+) hotel op dag 1 [of op hun aankomstdatum] een Covid-19-test afleggen. Reizigers zijn vrij om te gaan als ze een negatief resultaat krijgen en op dag 5 een ATK-zelftest doen en het testresultaat melden volgens de instructies van het ministerie van Volksgezondheid.

"We zijn erg enthousiast om Asia Fruit Logistica terug te brengen naar Bangkok," zei Axiotis. "Het is een van de meest dynamische en bruisende steden in Azië en het heeft een bewezen track record in het faciliteren van internationale evenementen van hoge kwaliteit. En het is ook de plek waar we Asia Fruit Logistica in 2007 zijn gestart."

"Thailand is goed gelegen in Zuidoost-Azië en heeft uitstekende wereldwijde en regionale connectiviteit voor internationale bezoekers via Bangkok's Suvarnabhumi Airport. En we weten allemaal dat Thailand een geweldige plek is om te bezoeken."

Voor meer informatie:
Susanne Tschenisch
Tel: +49 30 3038 2295
susanne.tschenisch@messe-berlin.de
www.asiafruitlogistica.com