BASF heeft een ui ontwikkeld die je kunt snijden zonder tranende ogen te krijgen: Sunions. Vorige week werd Sunions genomineerd voor de Fruit Logistica Innovation Award 2022. Het heeft de veredelaars van Vegetable Seeds ruim 25 jaar R&D gekost, maar de eerste gele, traanloze ui is een feit. "Ook na enkele weken bewaren, maakt de ui zijn belofte waar." 

Het merk Sunions werd ongeveer vier jaar geleden in de VS gelanceerd. Onlangs vond de uitrol naar Europa plaats. De teelt vindt vooral plaats in Spanje en Italiƫ. Dat waren ook de landen waar de eerste introductie naar de Europese markt plaatsvond en waar inmiddels meer dan tien retailers het product in hun assortiment hebben opgenomen. In januari 2022 volgden een eerste retailer in Frankrijk en in het Verenigd Koninkrijk en de lancering in Duitsland begin februari. Hier startte REWE als eerste om Sunions in een groot deel van haar winkels in het assortiment op te nemen.

"Sunions beantwoordt aan de vraag om groenten te ontwikkelen die mensen lekker vinden en maakt de Vegetable Seeds-belofte waar om gezonde voeding aantrekkelijk en duurzaam te maken. Ons doel is een belangrijke en duurzame markt te creƫren voor traanloze uien. We willen het merk Sunions in de komende twee jaar laten groeien, zodat het voor meer consumenten in Duitsland en ook in Nederland beschikbaar zal zijn."

Voor meer informatie:
Hans Driessen
+31 6 2482 6384
hans.driessen@vegetableseeds.basf.com